Brankár bol v Barcelone či Reale Madrid vždy delikátnou pozíciou. Podobne ako Real, aj Barcelona v poslednom čase v bránke miešala kartami. Vývoj situácie však nakoniec dospel do štádia, kedy v bráne Realu zrejme nastúpi Iker Casillas a miesto v bráne Blaugrana zaujme Claudio Bravo.

Casillas

Vo všetkých súťažiach dostal doteraz 9 gólov. Kapitán mužstva mal nečakaný štart, keď Real na úvod hneď dvakrát prehral. V posledných štyroch zápasoch si však dokázal udržať čisté konto. Každopádne stále existuje časť fanúšikov Realu, ktorý o jeho poste jednotky pochybuje. Napriek tomu Iker v poslednom období ukazuje, že stále patrí medzi opory.

Jeho najväčšou slabinou je hra vo vzduchu, predovšetkým pri štandardných situáciách. To sa už nezmení, treba s tým rátať. Nakoniec je však na ňom a Ancelottim, aby si organizoval defenzívu. Barcelona pritom nie je práve jeho obľúbeným súperom, nakoľko v minulosti zažil niekoľko devastujúcich prehier. Pre neho bude v sobotu kľúčové zo seba vydať všetko.

Claudio Bravo

Po jeho príchode sa hovorilo o tom, že by mal kryť chrbát Ter Stegenovi. Luis Enrique však nakoniec stavil na Čiľana a ten zatiaľ v lige gól nepustil. Veľa to má spoločného aj s držaním lopty, nakoľko súper sa pred bránu Brava nedostáva často. Každopádne, jeho čísla sú obdivuhodné, nakoľko hovoríme o čistom konte v 8 zápasoch v rade v jednej z najlepších líg Európy.

Kariéra Brava však nie je extra bohatá na tituly. Má len dva. Ak si však súčasnú formu udrží počas celej sezóny, môže sa veľkou mierou pričiniť o ďalšie do zbierky. Barca totiž v sezóne zatiaľ prehrala len raz a to proti PSG, kde chytal Ter Stegen. Paríž bol pritom prvý veľký test Blaugrana a tí zlyhali. Real bude ešte ťažšia záležitosť, pôjde o ten najťažší test, no Bravo má všetko potrebné, aby ho zvládol.

zdroj: futnsoccer.com
foto: futnsoccer.com

DanBarca

top komentár
45
2014-10-24 16:36:27

Dúfam že Bravo vychytá nulu a vyhráme, teším sa ako malý chlapec na tento neskutočný zápas :3

D0MIN0

20
2014-10-24 17:07:10

ja taky a dufam ze ten Suarez bude v zaklade.

LeoXaviBarca

4
2014-10-24 18:15:03

Ty taky ? Hmm, ty mať dobrá slovenčina !

lioneljulko

0
2014-10-24 19:40:02

si zabilll :P

myzuFCB

1
2014-10-24 23:53:10

Uz len par hodin do El Clássica...Na tento zápas sa teším od začaitku sezóny a pevne verím, že Barca bude mať dobrý deň a zahrá to najlepšie čo vie. Máme na nich ! Všetci culé držať palce a veriť ! Sláva Barce ! Sláva najlepšiemu klubu na svete !

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.