Obrancovia sú symbolom mnohých klubov a častokrát nosia aj kapitánsku pásku. Puyol je toho jasným príkladom. Sergio Ramos je druhým kapitánom Realu od roku 2010.

Pozícia obrancu robila Madridu častokrát v posledných rokoch problémy, Barcelona je v tomto smere na tom ešte horšie. Tak či onak, práve defenzívna línia bude v El Clásicu pri enormnej útočnej sile súpera kľúčová.

Real Madrid

Najväčším problémom Realu je jeho defenzíva. Stopéri sa zdajú byť vo forme, ale z času na čas ich mužstvá dokážu nachytať na hruškách. Ramos má proti Barcelone vydarené aj menej príjemné zápasy, kedy často kvôli Messimu a spol. trpel. Ak sa dá dokopy, určite bude hrať. Je to totiž Pepeho partner v defenzíve po dlhý čas a spolu s Casillasom si táto trojica rozumie najlepšie.

Pepe by mal takisto hrať. Pre neho je dôležité, aby zostal pokojný. Potom bude všetko v poriadku. Je totiž známy kvôli svojej prchkej povahe. Ak si však udrží nervy na uzde, je to fantastický obranca.

S Varanem by mal Ancelotti k dispozícii lepšiu osobku na Messiho, keďže v každom zápase ho Francúz dokázal zneutralizovať. V každom prípade má o stred obrany Real postarané.

Úplný opak má na krajoch defenzívy. Carlo nasadzoval na viacero zápasov Marcela a Carvajala. Obaja sú vynikajúci v ofenzívnych činnostiach, no priemerní v bránení. Krídelníci Barcelony sú však špička a priemer na nich nestačí. Možnosťou je Arbeloa, pre ktorého je prioritou obrana. To isté platí pre Coentraa, no jeho účasť nie je istá. Ancelotti si je vedomý, že jeho obrana je pre Barcelonu výhodou.

FC Barcelona

V uplynulej sezóne bola barcelonská obrana čistá katastrofa. Prestupové obdobie však obranu Barcelony naplnilo novými hráčmi a zdá sa, že celej veci pomohla aj zmena trénera. Prišiel Luis Enrique, ktorý stiahol Mathieua a Vermaelena. Prvý bol klinec po hlavičke, druhý už štyri mesiace nehrá.

Na druhej strane Barca vyhorela v prvom lepšom teste sezóny, keď prehrala v Parc des Princes. Ďalšia skúška ohňom príde na Bernabeu. Piqué však nemá dobré obdobie už vyše roka. Teraz je navyše kritizovaný aj za svoje správanie vo voľnom čase. Pamätáme si každopádne zápasy, kedy bol tento obranca skalou aj v zápasoch s Madridom.

Ak sa Luis Enrique rozhodne Piquého nechať sedieť, možnosťou je Bartra. Produkt La Masie si je vedomý svojej chyby z El Clásica, kedy Bale rozhodol, no teraz Bale nehrá a tak môže odchovanec pokojnejšie spávať.

Krajní obrancovia sú o čosi viac spoľahlivejší. Alves a Alba si užívajú pravidelné minúty na trávniku. Obaja majú radi útočné výlety, keď sústavne pomáhajú krídelníkom či útočníkom. Zvlášť to platí pri Alvesovi a platí pre neho aj to, že je v defenzíve menej spoľahlivý ako Alba. Šťastím pre nich je, že Barca drží loptu častejšie ako súper.

zdroj: futnsoccer.com
foto: futnsoccer.com

RichardoGrj

8
2014-10-24 22:11:33

obranu by som dal alve-bartra-mathieu-alba

MilujemBarcu

1
2014-10-24 22:24:11

ja messi neymar suarez pedro

tomasis

15
2014-10-24 22:12:34

Fakt nechapem tie clanky... Jednoducho vyhra ten kto budeat zajtra lepsi den... To je akoby ste mali dva hrnceky a oba v jednom lopticku a napisali 10 stranovu uvahu o tom, kde bude. Pritom moze byt v tom druhom... Zajtra dufam ze vyhra Barca ale porovnavat hracov a ake ma kto sance je az prilis ;)

FCBarcelonafan

15
2014-10-24 22:22:07

Ja tieto články podporujem. Je sranda špekulovať a prináša to väčšie napätie :-)

jepnimessi

16
2014-10-24 22:25:52

prvy krat vidim v clanku neutralny zhodnotenie bez utoku na hracov realu od Lukasa. Ziadne kospiracie. Za mna jedno velke plus, len tak dalej.

Palyop

7
2014-10-24 22:50:06

to je jedno verim vo vyhru Barcy!!!

NeymarJR11

-1
2014-10-25 07:38:44

To myslíte vážne s tým Bartrom v obrane ?

pioter

2
2014-10-25 13:06:49

Viem že vyzniem blbo ale najlepšia obrana bola Mathieu a Mascherano viem že Masche je def. záložník ale aj ako stopér vedel dobre odviesť svoju robotu. Bartra je parádny stoper ale musí na takéto náročné zápasy ešte dospieť lebo vie urobiť chybu ktorá zaklincuje totálne náš tým. Pique absolútne mimo formy do zápasu by som ho ani nedával bohužiaľ nejde mu má slabšie obdobie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.