Záloha je srdcom ihriska. Real aj Barca mali od roku 2000 vo svojom kádri nespočetné množstvo perfektných stredopoliarov, ktorý im výraznou mierou pomohli k zisku nespočetne mnoho trofejí. Aj dnes bude zohrávať stred poľa nesmierne dôležitú úlohu. Najzaujímavejšie však na tom celé je, že môžeme len predvídať kto nastúpi, pretože u oboch trénerov nie je nič isté.

Real Madrid

Vďaka systému 4-3-3 sa podarilo získať Realu vytúžený desiaty triumf Ligy majstrov, no v tejto sezóne ho Ancelottiho zverenci nemôžu praktizovať tak pravidelne. Xabi a Di Maria, možno jedni z najlepších stredopoliarov sveta odišli a pochopiteľne nie je ľahké hľadať za nich plnohodnotné náhrady. Na druhej strane Biely balet posilnil Toni Kroos, ktorý prevzal dirigentskú taktovku v zálohe Los Blancos.

V posledných dvoch ligových kolách sme videli trojku Modrić, James a Kroos, ktorá sa spoznáva čoraz lepšie. Chorvát hrá v podstate na Xabiho poste, Kroos na Modrićovom a James prevzal úlohy Di Mariu. Práve James sa v posledných dňoch rapídne zlepšuje a predvádza výkony hodné na hráča s hodnotou 80 miliónov €.

Na druhej strane na svoju príležitosť čakajú aj Isco a Illaramendi. Obidvaja sú veľmi disciplinovaní, a dá sa očakávať, že by mohli prísť na hraciu plochu ako striedajúci hráči, akési rýchle žolíky, ktoré by mohli zamotať vývoj Clásica.

FC Barcelona

Fabregas odišiel, Rakitić prišiel. Každopádne, ani odchod Cesca a vek génia Xaviho neoslabili barcelonský stred poľa. Chorváta obdivovalo mnoho ľudí už minulý rok v Sevilli a s prestupom do Katalánska nemali fanúšikovia žiadny problém. Rakitić hrá, ako keby bol odjakživa súčasťou Barcelony, z časti pripomína aj Xaviho za starých čias. Je dostatočne tvrdý, skvelý v defenzíve, s kvalitnou koncovkou spoza šesnástky.

Rakitić vie hrať aj ako defenzívny záložník, no je veľmi nepravdepodobné, aby nastúpil na tomto poste. Busquets sa podľa všetkého už doliečil, a na druhej strane Mascherano bol brilantnou náhradou. Obaja majú skvelú schopnosť rozohrať akciu, a nespomaľovať hru. Na Santiago by mal v základe byť aj Andrés Iniesta. Aj napriek tomu, že nám v tejto sezóne veľa neukázal rozhodne stále má na to, aby zamotával hlavy obrancov Realu.

V základnej jedenástke však môže nastúpiť aj Xavi hrajúci v parádnej forme. Ak nie tak bude ideálnym náhradníkom, ktorý môže zmeniť tempo hry, prípadne ju upokojiť a vymyslieť nejakú inteligentnú kolmicu. Ostávajú však aj Sergi Roberto a Rafinha, pre ktorého by to bol v Clásicu debut. Len pre zaujímavosť si povedzme, že taký Xavi už hral 40 duelov proti Madridu a už len tri mu chýbajú k historickému zápisu.

zdroj: futnsoccer.com
foto: futnsoccer.com

Domink

23
2014-10-25 12:05:22

s vetou,že James predvádza výkony hráča ktorý stál 80 mil €. nesúhlasim.80 mil.€ ne stojí ani Iniesta,ktorý je o dosť lepší ako spominaný James.

ForzaBarza

31
2014-10-25 12:09:04

Kebyže Peréz nepotrebuje nejakú novú hviezdičku a namiesto tých 80 mega by pridal Di Mariovi, tak by teraz mali veľmi našlapanú zálohu.

Pravda

-3
2014-10-25 13:14:22

a nemame ju naslapanu? James hraje vyborne vsetcvi hraju paradne , Di maria je prec a vstko funguje cize nevidim v tom problem

Domink

5
2014-10-25 13:59:53

James ani z polovice nesiaha po Di Mariovi

jepnimessi

1
2014-10-25 16:29:56

miesto po alonsovi prebral kroos,nie modric.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.