V sobotu večer je na programe prvé El Clásico v tejto sezóne, a Barcelona i Real Madrid budú chcieť v tomto zápase zvíťaziť. Zápas prichádza pomerne skoro. Ani jedno mužstvo sa totiž ešte nedostalo do optimálneho rytmu aj napriek tomu, že sa obom súperom momentálne veľmi darí.

Pri kvalite týchto dvoch mužstiev budú na ihrisku rozhodovať detaily a významný vplyv na výsledok budú mať individuálne výkony. Nižšie vám prinášame najzaujímavejšie individuálne súboje, ktoré nám El Clásico prinesie.

1. Cristiano Ronaldo vs Dani Alves

Cristiano začal novú sezónu vynikajúco. Portugalčanovi to sype tak, až sa zdá, že mu to tam padá samo a mnohí ho už teraz pasujú za víťaza Zlatej lopty. S momentálnym gólovým priemerom viac ako dva góly na zápas sa mu nemôže rovnať žiadny iný hráč.

Na druhej strane Dani Alves už nie je tým obrancom, ktorým bol pred dvoma či troma sezónami. Pre sezónou nechýbalo veľa, aby Dani opustil na Barcelonu a už sa schyľovalo k jeho výmene za Marquinhosa z PSG. K dohode napokon nedošlo, a tak Brazílčan naďalej oblieka dres Blaugrana.

V posledných zápasoch sa Alves v defenzíve veľmi nepredviedol. Smerom dopredu je Dani platným hráčom a výdatne podporuje svojich spoluhráčov, v defenzívnej činnosti však zaostáva. Aj v poslednom zápase proti Ajaxu sme mohli vidiet, že Alves vzadu často chýbal a tým vznikali rýchle protiútoky súpera. Proti Ronaldovi to bude o to ťažšie a Alvesovi môže svojou rýchlosťou narobiť veľké problémy.

2. Andres Iniesta vs Toni Kroos

Toni Kroos začal v Reale Madrid sľubne, aj keď ešte nezažil žiadnu „skúšku ohňom“. Nemcovi chýba tá prirodzená energia, ktorou disponoval jeho predchodca Angel Di Maria a s rýchlymi ťahmi na bránku od Iniesty by mohol mať problémy. Práve od tohto môže záležať osud zápasu.

Ak si spomenie na minulo sezónne semifinále LM, kedy Real Madrid pokoril Bayern Mníchov. Kroos hral v strede poľa pri systéme 4-1-4-1 a často pri protiútokoch súpera bol na všetko sám.

Kroos nemal dostatok energie, aby sa s týmto dokázal vysporiadať a často mu neostávalo nič iné, iba pozerať sa na chrbty unikajúceho Ronalda a Balea. Tým nechcem znižovať jeho kvality, na tejto činnosti však Kroos potrebuje zapracovať.

Očakávať však môžeme od Kroosa tiež nesebecký výkon, kedy bude hrať na Iniestu osobku, aby tak zabránil barcelonskému tvorcovi hry rozvíjať akcie najmä v poslednej tretine ihriska. Vzhľadom na fakt, že Real bude hrať doma, je táto možnosť nepravdepodobná. Každopádne určite budeme svedkami súbojov Kroosa a Iniesty.

3. Lionel Messi/Neymar/Luis Suarez vs obranná štvorica Realu Madrid

Útočné trio, na ktoré čaká každý. Messi, Neymar a Suarez budú môcť v sobotu prvýkrát nastúpiť spolu a ich súboj proti obrane Realu Madrid očakáva celý svet.

Už samotná eliminácia Messiho je samá o sebe veľmi ťažká. Spoločne s Neymarom a Suarezom sa z toho však stáva pre obranu súpera takmer neriešiteľný problém. V akej forme sa momentálne nachádza Suarez je otázne. Hráč však naplno trénuje a výborne si počínal aj v prípravných zápasoch. Ak teda nastúpi v základnej zostave, tak má dostatočnú dôveru od Luisa Enriqueho.

Marcelovi bola na jeho ľavej strane často vytýkaná jeho zbrklosť kvôli príliš skorému dostupovanie a tým nechával Brazílčan diery vzadu. To je niečo, čo si proti Suarezovi nemôže dovoliť. Na ľavej strane tiež budú operovať Messi s Neymarom, ktorí v minulých zápasoch už ukázali, že si na ihrisku výborne rozumejú.

Messimu chýba na rerokd Telma Zarry, najlepšieho strelca La Ligy s 251 gólmi, už iba jediný zásah. A pre Argentínčana nemôže byť nič lepšie, ako pokoriť tento rekord na štadióne Santiaga Bernabeua. Messi v tejto sezóne nestrieľa až tak veľa gólov, aj napriek tomu mu to však v systéme Luisa Enriqueho ide veľmi dobre. Jeho spomínaná spolupráca s Neymarom je smrtiaca a pre Pepeho so Sergiom Ramosom to bude veľká výzva. Stopérska dvojica bude musieť uzatvárať priestor veľmi rýchlo, aby ani jeden z útočníkov nedostal dostatok priestoru. Ak by ostali príliš vzadu, mohol by to Messi využiť strelou z hranice pokutového územia. Stopéri tak budú mať s určitosťou plné ruky práce.

zdroj: worldsoccertalk.com

ombre

21
2014-10-25 14:54:50

Alves je hlavne s tými jeho centrami veľkým prínosom pre ofenzívu, to bez debaty..

adfa

5
2014-10-25 16:29:41

Bernabeu bude dneska povinne tlieskat!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.