Barcelona a Real Madrid majú v posledných rokoch neuveriteľnú útočnú silu. Navyše, práve najlepšie hviezdy oboch klubov sú práve útočníci.

Pred Messim a Ronaldom bol počet gólov nad 30 za sezónu na konte útočníka považovaný za vynikajúci výsledok. Messi v minulej sezóne strelil o chlp menej ako 30 a už sa nenachádza ani v trojčlenných nomináciách na rôzne ocenenia.

To len dokazuje ako dobrí sú títo hráči. Streliť v lige 46 či 50 gólov za sezónu je grandiózny počin. Uvidíme ako sa bude útočným trojzáprahom dariť dnes.

Real Madrid

Nie je to len o Ronaldovi aj keď má na góloch Realu leví podiel. Pre Portugalčana by sa veci týmto smerom takto nevyvíjali ak by nemal ostatných spoluhráčov. Napriek tomu je Ronaldo jedným z najlepších futbalistov planéty a istotne pôjde o hráča, ktorý dokáže rozhodnúť o osude zápasu. Dobrý večer pre Ronalda znamená vo väčšine prípadov tri body pre tím. Zlý večer naopak rozhodne o dobrom výsledku pre Barcelonu.

Okrem Ronalda má Ancelotti k dispozícii rad ďalších skvelých hráčov. S určitosťou by mal nastúpiť Karim Benzema a je tu aj Bale, ktorý však bohužiaľ do zápasu kvôli zraneniu nenastúpi. Francúz bude dnes dôležitým článkom ofenzívy Los Blancos, keďže vie ako na seba stiahnuť obrancov a otvoriť priestor pre spoluhráčov. Doteraz Barcelone strelil 6 gólov, no dokáže Ronaldovi aj vynikajúco asistovať.

Nakoľko Bale nenastúpi, útok stratí na rýchlosti. Jeho miesto by mal zabrať James, ktorý by mohol hrať ako falošný krídelník. Netreba však zabúdať na Chicharita. Mexičan zrejme nenastúpi od začiatku, ale jeho čas môže prísť neskôr. Tímu má čo ponúknuť, nakoľko je rodený zakončovateľ.

FC Barcelona

Ani Messi nie je jedinou hviezdou tímu. Za svoju úspechy vďačí Argentínčan aj svojim spoluhráčom. Xavi, Iniesta, Alves a ďalší sa veľkou mierou podieľali na jeho šialených streleckých štatistikách. Bez tak ho tím potrebuje. Real je totiž úhlavným rivalom Blaugrana a určite sa aj dnes pokúsi mužstvu pomôcť nejakým gólom. Nakoľko je najlepším strelcom El Clásica, je veľká šanca, že svoj 21 gólový účet rozšíri.

Treba však pamätať, že Luis Enrique Messiho stiahol na pozíciu hlbšie do poľa. Výsledkom je, že hru oveľa viac tvorí a asistuje, menej strieľa. Z toho však profituje Neymar, ktorý sa v mužstve konečne našiel. Luis Enrique Neymara večne strieda, napriek tomu je Brazílčan najlepším strelcom tímu s 10 gólmi v 10 zápasoch.

Tretím do útoku môže byť Munir, Pedro alebo Suarez, ktorého chce vidieť množstvo fanúšikov. Najviac šancí na štart má však Pedro, ktorý má však zrejme najhoršiu formu. V zostave dáva tréner častokrát prednosť Munirovi. Nech sa už ktokoľvek dnes v útoku objaví, určite zo seba vydá to najlepšie a môže počítať so súvislou podporou ostatých formácií.

zdroj: futnsoccer.com
foto: archiv

GabrielSVK

2
2014-10-25 16:09:45

Munira by som určite nedal hrať, ešte nemá také skúsenosti a hráme proti Realu, nie proti nejakému slabému mužstvu z La Ligy, takže ja si myslím, že v útoku bude Messi, Neymar a Pedro a Pedra potom vystrieda Suarez.

FCBarcelonafan

7
2014-10-25 16:24:22

Myslím, že sám Luis vie, že Munir nemá skúsenosti a preto ho možno nedá, ale čo ty vieš... Aj keď o tom silno pochybujem, možno mu dá šancu ;)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.