Ďalšie derby na obzore! Po zápase s Realom Madrid čaká Barcelonu ďalší veľký rival – Espanyol Barcelona. Barca sa s Espanyolom stretne vo finále Katalánskeho superpohára už túto stredu.

V stredu 29. októbra o 21:30 sa na štadióne Montilivi v Girone v zápase o Katalánsky superpohár (Supercopa de Catalunya) stretne FC Barcelona s Espanyolom Barcelona. Na prezentácii súťaže sa pred zápasom stretli Xavi Hernández a Sergio García, ktorí nielen zapózovali s trofejou, ale aj povedali k nadchádzajúcemu zápasu pár slov.

García: „Pre nás je to dôležitý zápas, pretože oni sú našimi najväčšími rivalmi a je to derby. To je dôvod, prečo do toho dáme všetko a pripravíme sa na tento zápas ako najlepšie budeme môcť, pokúsiac sa vyhrať zápas a Superpohár.“

Xavi: „Je to derby, finále, hra, ktorú sme vždy chceli hrať a vyhrať. Reprezentujeme Katalánsky futbal, Barcu a Espanyol, sme dve najsilnejšie mužstvá, bude to atraktívny zápas. Dúfam, že predvedieme dobrú šou a fanúšikovia sa môžu tešiť na oslavu katalánskeho futbalu.“

Formát tejto súťaže sa neustále mení a tak pre upresnenie: netreba si Katalánsky superpohár mýliť s Katalánskym pohárom, ten po novom hrajú B mužstvá uvedených tímov. V superpohári by mali hrať prvé mužstvá oboch tímov, zápas by tak nemal stratiť na atraktivite a kvalite, čo bol problém posledných rokov. Kto však do zápasu zasiahne skutočne zatiaľ nie je známe, oba tímy však prisľúbili široké zastúpenie prvého tímu.

Známa je už aj rozhodcovská štvorica na čele s Alfonsom Álvarezom Izquierdom, ktorý má s pískaním veľkých zápasov na katalánskej scéne bohaté skúsenosti. Asistovať mu budú Xavier Aguilar a Jose María Ungueti s Albertom Avalosom ako štvrtým rozhodcom.

Foto: fcf.cat
Zdroj: insidespanishfootball.com, fcf.cat, mundodeportivo.com, fcbarcelona.com

krivoruky.joe

18
2014-10-26 19:45:58

Masip do brany

fantomas

26
2014-10-26 19:52:11

Presne tak :)
Masip (ter Stegen) - Douglas, Bartra, Vermaelen, Montoya - Samper, Rafinha, Roberto - Munir, Sandro (Suaréz), Adama
Nech hlavne základ tvoria hráči, ktorí toľko nenahrali plus čo-to z béčka.

Kvasimodo2

2
2014-10-26 21:35:01

A dneska idem pozerať zápas na Barcelona Stream medzi ManUntd a Chelsea a pozerám a na forca braca je najbližší zápas ukázaný medzi Barcelonou a Celsta Vigo.Tak aspoň budem môcť čo pozerať ale chcem aby hraly v útoku Neymar Messi Suarez :) :)

Jhonys

5
2014-10-26 23:41:14

zbytečné, aby ti 3 hráli v tomhle "přáteláku"

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.