Letná posila Barcelony Ivan Rakitić, ktorý prišiel do Katalánska zo Seville patrí v tejto sezóne k najlepším hráčom Enriqueho mužstva. Chorvátsky stredopoliar si vytvoril stabilné miesto v základnej zostave, a s výnimkou El Clásica nastúpil do všetkých náročnejších duelov. V rozhovore pre UEFA hovoril o Enriquem, Xavim, Iniestovi, Busquetsovi, či o svojich začiatkoch.

Rakitić si na včerajšom odovzdávaní cien LFP prevzal ocenenie za Fair-play. A pochopiteľne zaslúžene. Bývalý kapitán Seville je vzorným hráčom, no i človekom a svoju veľkosť nám už v Barcelone stihol dokázať, aj keď tu je len zopár týždňov. Je veľmi pozitívne, že Chorvát čoraz viac preukazuje svoju lásku k Blaugranas, ako tomu bolo aj v rozhovore, ktorý spracovala stránka uefa.com.

"Enrique má jasnú predstavu. Je to tréner, pre ktorého je každý detail dôležitý," uviedol 26-ročný stredopoliar. "Všetci musíme vykonávať pre tím dobrú prácu." Hráč narodený vo Švajčiarsku s chorvátskym občianstvom nezabudol vyzdvihnúť tri legendy FCB - Xaviho, Iniestu a Busquetsa. "Uvedomujem si, že sa od nich musím veľa učiť a vždy sa snažiť spraviť krok vpred. Svoje kvality môžete ukázať, len keď cítite pocit šťastia, ktorý som ja cítil od môjho prvého dňa v Barce."

"Nosiť tento dres je skvelý pocit. Všetky deti o tom snívajú. Môj jediný sen bol zdieľať šatňu s týmito hráčmi tohto klubu. Chcel som tu byť, lebo sa od nich môžem veľa naučiť. Vyhrali všetko čo mohli," dodal na adresu hviezdneho tria.

Hráč prezývaný Rakete, čiže v preklade 'Raketa' však nezabúda na svoje začiatky. "Nikdy nezabudnem na svoje pôsobenie v Bazileji, je to klub môjho srdca. Hrať v Champions League so Schalke 04 bolo tiež niečo neuveriteľné. Pre mňa je dôležité, že som stále prechádzal do lepšej ligy - najprv zo švajčiarskej do nemeckej, z nej do španielskej."

Na úplný koniec nám povedal niečo o jeho pocitoch zo skvelého finále Európskej ligy, kde bol mimochodom vyhlásený za muža zápasu. Sevilla v ňom dokázala vyhrať. "Bol to môj sen, a nie len môj. Snívala o tom celá moja rodina, priatelia. Bolo to úžasné."

zdroj: insidespanishfootball.com
foto: archív

Samuel10

13
2014-10-28 15:03:33

This is my sen. :)

Rossel

10
2014-10-28 15:22:53

Članky s Rakitičom, ktorý hovorí že hrať za Barcu je jeho snom tu už boli aspoň 5 krát :-D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.