Tlačovka bývalého prezidenta FC Barcelona, Joana Laportu, s reakciou na verdikt prvostupňového súdu, ktorý zamietol žalobu súčasného vedenia FC Barcelona.

„Chcem vyjadriť radosť z rozsudku, ktorý zamietol žalobu na náhradu škody voči našej direktíve. Bolo jasne dokázané, že Barça, ktorú sme zanechali nebola finančne zruinovaná. Je to skvelá správa, že to bolo dokázané“.

„Nebolo pochýb o tom, že naše sociálne riadenie klubu bolo perfektné, pričom sme výrazne zvýšili počet Socios (členov), nesúc logo UNICEFu na drese“.

„V športovej oblasti sme vyhrali všetko. Súčasná direktíva si myslela, že musí vytvoriť pochybnosti na našu adresu. Sudca zamietol žalobu na náhradu škody, ktorá bola schválená na zhromaždení delegátov klubu“.

„Tým, že povedali (súčasná direktíva), že klub je zruinovaný, im umožnilo niekoľko pochybných rozhodnutí, akým napríklad bolo dať na dresy meno Kataru“.

„Rozsudok potvrdzuje naše dobré vedenie v sociálnych, športových a ekonomických oblastiach. Nebolo možné mať dobrý tím, ak za tým nebolo aj dobré finančné riadenie“.

„Rozsudok pomôže rozptýliť zmätok a dokazuje, že sme klub riadili správne. Sme veľmi radi“.

„(V Španielsku) sa každým dňom objavujú nové prípady korupcie a nechceli sme, aby nás dali do toho istého vreca. Sme normálni ľudia, ktorí Barçu riadili dobre“.

„Chcem poďakovať mojej rodine, mojím najbližším kolegom za ich pomoc, môjmu právnikovi za jeho bojovnosť. Jeho práca bola bezchybná. Taktiež chcem pozdraviť všetkých mojich spolupracovníkov z vtedajšieho vedenia“.

„Chcem poďakovať Joanovi Oliverovi a jeho svedectvu, ktoré sa ukázalo byť ako zásadné. Taktiež chcem poďakovať Xavierovi Sala i Martínovi“.

„Chcem poďakovať všetkým ľudom, ktorí mi dali podporu. Mám preplnenú mobilnú aj emailovú schránku. Taktiež ďakujem Pepovi Guardiolovi aj Manelovi Estiartemu. Ďakujem Guardiolovi, že verejne vystúpil a žiadal zastaviť stíhanie. Jeho podpora, ako aj podpora Cruyffa nám veľmi pomohla“.

„Najpodstatnejšie bolo dobro barcelonismo. To, čo sme museli spraviť bolo porozprávať pravdu. Bolo jasné, že sme riadili klub dobre. Nemal som v úmysle hľadať mimosúdnu dohodu, to súčasné vedenie podalo žalobu“.

„Neočakávam nič od tohto vedenia, ktoré chcelo nahovoriť všetkým, že sme zle riadili klub. Dúfam, že to všetko čoskoro skončí, nemá to žiaden zmysel“.

„Tento rozsudok je pre mňa otázkou cti. Ešte som neuvažoval, či sa budem uchádzať o post prezidenta v najbližších voľbách“.

„To čo ma znepokojuje je fakt, že hovorcovia klubu sa vyjadrili, že (všetko okolo žaloby) by to urobili opäť rovnako. Ak si urobil chybu, nemôžeš povedať, že tu chybu zopakuješ“.

„Nevylučujem byť kandidátom v najbližších voľbách. Myslím, že sa (v klube) robia veci, ktoré by sa robiť nemali. Športovú stránku radšej ani nespomeniem. Keď sa pozriete do minulosti, mali sme najlepšie mužstvo na svete s najlepším trénerom na svete“.

„Ak sa chcú odvolať, dúfam, že právne úkony zaplatia z vlastného. Myslím, že to nie je dobre pre Barçu a jej obraz“.

„Ak sa v tom rozhodnú pokračovať, budem sa musieť nad istými vecami zamyslieť“.

„Bolo by nespravodlivé, nekoherentné a neospravedlniteľné, keby pokračovali v žalobe“.

„Bartomeu a Rosell sú dve strany tej istej mince. Nič sa nezmenilo, bolo to spoločné rozhodnutie vedenia“.

„Rosell ušiel tak, aby nikomu nemusel nič vysvetľovať a Bartomeua nikto nevolil“.

„Dostal som veľa veľmi emotívnych správ, avšak tie sú súkromného charakteru“.

„Sudca schválil naše ekonomické riadenie vo všetkých bodoch. Celé naše hospodárenie bolo pozitívne. Naše víťazstvo je tak významné, sme veľmi spokojní“.

„Nepotrebujem toľko času ako iní, aby som si vedel pripraviť kandidatúru. Už som tým raz prešiel“.

„Joan Oliver je najlepším generálnym riaditeľom akého Barça mala “.

„Som za zrušenie finančného krytia, je to pre niektorých ekonomické znevýhodnenie“.

„Sociovi by som povedal, že počas nášho vedenia sme mali pozitívne výsledky v ekonomickej oblasti. Naše auditované účty nám vykázali pozitívny výsledok 11 miliónov eur“.

„Bartomeu nemá legitimitu aby bol prezidentom. Aj keď mu štatúty klubu dovoľujú byť prezidentom, myslím, že jediné etické riešenie bolo dovoliť sociovi, aby rozhodol. Ja sám som čelil návrhu na vyslovenie nedôvery, v ktorom som uspel“.

„Myslím, že reklama na dresoch nebola potrebná. Obhajovali to tým, že klub je vo finančnej tiesni a ako vidíte, dôkazy hovoria o opaku“.

„Súčasná direktíva prežíva z nášho modelu. Uvidíme čo sa stane keď budú musieť urobiť vlastné rozhodnutia“.

„Neriešil som tento rozsudok z volebného hľadiska“.

„Etické správanie začína doma. Dnes vyjadrujeme takúto správu vďaka rozsudku. S odvahou aj nadšením sme prijali rozhodnutia pre dobro FC Barcelona. Barça bola uznávaná, obdivovaná a milovaná vo svete“.

„S Florentinom Pérezom sme mali vždy dobré vzťahy. V tom období výsledky boli naklonené nám“.

„My sme prispeli k realizácie modelu klubu s jasnou myšlienkou toho, čo predstavuje Barça. Urobili sme isté rozhodnutia, ktoré nám pomohli vydláždiť cestu: Cruyff, Masia, Catalunya, Unicef, to bol náš štýl. Dosiahli sme dokonalosť aj keď je pravda, že cesta bola trnistá. Všetci chceme to najlepšie pre Barçu. Ak tento model fungoval, myslím, že ho môžeme už len zdokonaliť. Mal som to šťastie prispieť svojou malou časťou“.

Zdroj: mundodeportivo.com
Foto: Archív

dardel

top komentár
49
2014-10-30 13:59:51

ospravedlnujem sa vopred za chyby, niektore odpovede som prekladal simultanne a v rychlosti aby to bolo cerstve na forcabarca :)

Federer

11
2014-10-30 16:03:28

Simultánny preklad je zložitý - šialenstvo. Poznám to sám z praxe. Gratulujem - je to výborné !

cruyff

6
2014-10-30 20:18:57

za to, že som veril v pravdu, mi jedna nemenovaná zahranična penya/jeden admin/ dala asi doživotný BAN. Vymieľať mozgy ľudom a robiť podvodníkov od upratovačky až po Laportu, sa mu raz vráti. Vyrikovať ROSELL Sííí a veriť tomuto človeku, ktorý znevážil hodnoty klubu a z takých ľudí, je úbohe a krátkozraké...s Johana Cruyffa urobil falošnými informáciami pre svojich socios,podvodníka. Našu historiu nesledujem len z médii, tak posudiť takéto pešlapy Roslloveho vedenia, nebol pre mňa problém. Verím v úspešný koniec celej tejto Rosellovej špinavej práce..visca barca..

Marian

2
2014-10-30 22:16:10

Bravo! Takto sa veci majú... Pre mnohých určite prekvapivý záver kauzy Rosell vs. Laporta. Myslím, že táto špinavá hra Rosella bol hlavný dôvod odchodu Guardiolu, nemal na to žalúdok. To, že bol Guardiola na strane Laportu, mne osobne stačí k zorientovaniu sa v tejto kauze.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.