Nová posila katalánskeho gigantu sa v Južnej Afrike stala hviezdou. S výberom Španielska sa zameriava na zisk titulu Majstrov sveta, ale zároveň začína aj svoju novú klubovú etapu s 'blaugranas'.

Vyzerá to tak, že Villa sa pre Španielov na týchto majstrovstvách sveta stáva ozajstným pokladom. Útočník FC Barcelona vedie spolu s Argentínčanom Gonzalom Huguaínom a Slovákom Róbertom Vittekom priebežné poradie strelcov na šampionáte a ukazuje prečo si ho katalánci zaobstarali do svojich radov.



Pod dôležitým víťazstvom s Čile sa Villa podpísal úvodným gólom zápasu, kedy využil chybu vybiehajúceho brankára a poslal loptu do prázdnej brány. David si však je vedomý, že jeho tím na turnaji zatiaľ príliš neoslnil. Ale zároveň uistil, že sa nemusíme ničoho obávať.

Villa je plne pripravený svojmu tímu vo vyraďovacej časti šampionátu pomôcť. Ubezpečil, že Španielsko zostane verné svojmu hernému štýlu aj v tejto fáze aj napriek tomu, že súperi na ich elimináciu používajú taktiky, ktoré ich hru ničia.

"Niekedy nepremeníte 15 šancí, inokedy len dva a predsa vyhráte. Musíme sa ale z toho poučiť a hrať tak, aby sme našim štýlom súpera dostali tam kam chceme," povedal.

Tichý hráč Barcelony

Villa Je v Južnej Afrike veľmi tichým hráčom. O budúcnosť má postarané a šampionátom si môže pomôcť nastaviť svoje myslenie na herný prejav Barcelony. Ako uviedol, je veľmi šťastný, že sa mu podarilo podpísať zmluvu pred Majstrovstvami, pretože mu to umožnilo čeliť veciam pokojne s čistou mysľou a teraz má neprekonateľnú túžbu uspieť.

"Teraz, keď idem do izby, som si vedomý, že môžem pokojne zapnúť počitač, pripojiť sa na internet, v kľude prečítať tlač a porozprávať sa s mojou ženou a dcérou," povedal v narážke na diskusie ohľadom leta minulého roku.

S horkosťou spomína, ako nedošlo k prestupu minulé leto, keď bol frustrovaný z toho, že sa toľko špekulovalo o jeho odchode na Camp Nou. Villa bol predmetom tisícok rozhovorov a fám, až nakoniec nikam neprestúpil. Vyjadril nad tým poľutovanie a zároveň si je istý, že toto leto už bude mať konečne pokoj.

"Vo Valencii som bol šťastný, ale všetko potom nabralo iný smer. Možno ak by som hovoril priamo s prezidentom, nie inými ľuďmi, všetko by nakoniec asi dopadlo inak," povedal.

Villa si chce plniť sny

Odkedy je na Nou Campe, bude sa tímu snažiť pomôcť v získaní ďalších titulov a vyhrať s nimi všetko čo sa len dá.

"V každom tíme, v ktorom som bol sa mi splnil sen. Teraz som s kataláncami. Keď som ešte nebol v klube, mohol som v televízií vidieť ako dobre hrávajú a ako sa im darí. Teraz som tu."

Existuje aj mnoho fám, že nakoniec v klube zakotví aj Torres. David aj napriek pochybnostiam o odchode 'el niňa' z Liverpoolu stále verí, že si so svojou dvojičkou z útoku 'la roja' spolu zahrá aj v Barcelone.

"Mali sme spolu vždy vynikajúci vzťah. K priateľstvu nám pomohol Pepe (Reina) na Eure a to sa prenieslo až do našich rodín. To priateľstvo sa potom ukáže aj na ihrisku," zakončil.

 

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.