Agustí Benedito predstavil svoj pohľad na momentálnu situáciu v klube, pričom vylúčil spoluprácu s Joanom Laportom alebo s Josep María Bartomeu.

Agustí Benedito, kandidát na prezidenta FC Barcelona, predstavil novinárom výsledky ankety, ktorú dal vypracovať, v ktorej by vyhral bývalý prezident Joan Laporta. Benedito potvrdil, že „väčšina socios si želajú, aby boli voľby už budúce leto 2015 a nie až v roku 2016“.

Benedito vysvetlil podrobne všetko ohľadom ankety a zhodnotil súčasnú situáciu klubu. Skonštatoval, že sa anketa uskutočnila v momente, keď Joan Laporta a jeho bývala direktíva dostala správu, že sudca zamietol žalobu voči ním podanú súčasným vedením klubu, a v momente teste po ligovej prehre voči Realu Madrid, pričom uznal, že tieto faktory mohli ovplyvniť výsledky prieskumu.

Benedito si myslí, že „Bartomeuová budúcnosť závisí od toho, či lopta vojde do bránky alebo nie“ a preto „je chybou hazardovať s budúcnosťou klubu. Nie je to najlepšia osoba pri rozhodovaní. Nebol zvolený členmi. Nerobí nič dobre pre klub“.

„Súčasný prezident sa drží zubami nechtami svojej stoličky, čo je proti historickým hodnotám klubu a proti pocitu ľudí“, a že ak bude takto pokračovať „bude zodpovedný za destabilizáciu klubu“.

Pri hodnotení odvolania súčasného vedenia vo veci žaloby voči bývalej Laportovej direktívy bol Benedito tvrdý. „Bartomeu stále tvrdí, že sa nerád háda, ale neustále dokazuje opak. Jedna vec sú spory medzi jednotlivými frakciami v klube a druhá je podávať nezmyselné žaloby a ubližovať nielen konkrétnym ľudom ale aj rodinám, ešte k tomu keď si ani nebol zvolený členmi“.

Na otázku či by šiel spolu do volieb s Laportom odpovedal „S Laportom? A prečo nie rovno aj s Bartomeuom? Neplánujeme robiť žiadne dohody, mali by sme sa snažiť prekonať rozpory a ukončiť túto negatívnu tendenciu v klube“.

Na otázku ohľadom ďalších prípadných kandidátov odpovedal: „Mojou informáciou je, že Toni Freixa bude kandidovať, už prebehli nejaké rokovania a už má pripravený svoj tím. Dúfam, že sa predstaví ešte nejaký socio. Ma 70 miliónov dôvodov, aby ostal až do volieb (aby nemusel vložiť nutný finančný aval) pretože je momentálne členom direktívy, ale nehovorím to veľmi nahlas aby som nikomu neublížil“.

Benedito bol kritický taktiež voči reklamnej dohody klubu s Katarom, „Pochybujem o tom, že by táto direktíva ukončila spoluprácu s Katarom, dôvody majú aj osobné aj klubové, ale keby Katar prestal byť sponzorom klubu by bola skvela správa, pretože je to hrozba pre klub, pred nami je predsa budúcnosť a vlastníctvo klubu“. Benedito spomenul, že bývalý prezident Rosell bol už predtým než nastúpil, v spojení s Katarom minimálne 5 rokov, ako aj to, že Katarské kráľovstvo bolo viackrát spájane s radikálnymi moslimskými skupinami.

Na športovej strane, Benedito povedal, že „v strede obrane, na kraji obrany a v kúpe Vermaelena neboli (súčasné vedenie) úspešní“, pričom považuje prestup Luisa Suáreza za „veľmi drahý ale aj veľmi dobrý“.

Na vzdory všetkému žiadal čas a dôveru pre Luisa Enriqueho, pretože jeho projekt len začal, aj keď pripomenul, že budúcnosť Bartomeua je viazaná na výsledky prvého mužstva.

Zdroj: sport.es

Foto: sport.es

cruyff

9
2014-11-12 14:44:35

tak isto, ako v mužstve chýba vodca-kapitán, tak je to aj s klubom. Bartomeu nemá tú povestnú auru vodcovského typu, pod ktorou by sme sa mali cítiť všetci ,,bezpečne,, On je len súčasťou toho marazmu, ktorý pretrváva, aj počas jeho prevzatia kormidla. Je to môj osobný názor, ale počas môjho fandenia fcb, som sa nikdy necítil tak bezmocne, ako za posledné volebné obdobie a tá bezmocnosť sa na mňa prenáša zo samotného klubu. Tak, ako povedal Cruyff, trénerovi treba dať čas, na hodnotenie je ešte priskoro,ale už poslední tréneri nevydržali veľký tlak a opustili klub. Ja by som aj vydržal rok-dva bez výraznejších výsledkov, ale to nezáleží na mne. Za posledné neúspešné roky sa nahromadilo toho už dosť a bolo by na čase aby sa situácia ukludnila, lebo,
ak začnú utekať hráči z klubu, tak to bude už neskoro..visca barca..

dardel

10
2014-11-12 15:14:58

toto obdobie je este celkom ruzove ak to porovnavam s tragediou menom gaspart, to co sa vtedy dialo si vacsina slovenskych fanusikov bud nespomina alebo nezazilo. vtedy to bolo hrozne, nie teraz. cim zasa netvrdim, ze to teraz je super. kazdopadne vsetci maju v jednom pravdu, aj prezidentovanie bartomeua je podla statutov legalne, nema moralny mandat socios, pretoze jeho nevolili, volili rosella. preto ocakavam kroky od laportu a/alebo benedita na zvolanie hlasovania o vyslovenie nedovery sucasnemu prezidentovi, ak by aj bolo uspesne, mozeme sa dockat novych volieb coskoro.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.