Ebola patrí v súčasnosti k najrozšírenejším a najnebezpečnejším chorobám súčasnosti, čo si uvedomuje hneď viacero svetových inštitúcií. Najnovšie sa k boju proti tomuto nepríjemnému vírusu pridala aj FIFA. Z barcelonských hráčov sa pripojili Neymar, Xavi aj Piqué.

FIFA zriadila osvetovú a preventívnu kampaň na podporu boja proti ebole v spojení s CAF, teda africkou futbalovou federáciou. Spolu si na pomoc zobrali tých najlepších zdravotníkov a pokúsia sa o malý zázrak. Ku výzve s názvom Together, we can beat Ebola sa pripojilo 11 špičkových futbalistov hrajúcich v najlepších kluboch sveta.

Okrem troch hráčov Barcelony sa jej zúčastnili aj Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Didier Drogba, Philiph Lahm, John Obi Mikel, Jerome Boateng, Raphael Varane, ale aj Pep Guardiola. "Je veľmi dôležité poskytnúť správnu starostlivosť ľuďom, ktorých postihla ebola. Musíme znížiť pravdepodobnosť jej šírenia. Podporujeme túto kampaň s cieľom pomôcť našim bratom a sestrám v najviac postihnutým regiónom sveta," povedal Neymar.

Zdroj: fifa.com, fcbarcelona.com
Foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.