Zápas so Sevillou skončil pre Barcelonu veľmi dobre, keď zaslúžene vyhrala pomerom 5:1. Okrem toho, že získala 3 body a potešila svojich fanúšikov, prekonal 60 rokov starý rekord Telma Zarru Lionel Messi, čím sa zrejme už navždy zapísal do histórie. Poďme sa pozrieť na 3 veci, ktoré nám tento duel ukázal.

Kontrast v herných štýloch medzi oboma stranami

Je pochopiteľné, že si Sevilla stanovila defenzívnu taktiku. Unai Emery pripravil obrannú formáciu, ktorá mohla miestami propomínať rozostavenie 5-3-2, alebo 5-4-1. Jednoducho, Andalúzania sa vôbec nesústredili na ofenzívu, nevypracovali si žiadnu vyloženú šancu.

Už len to, že po hodine hry mala Barca na konte 10 striel a Sevilla ani jednu hovorí o všetkom. Hostia v podstate ani raz nevystrelili na bránu, gól, ktorý sa im podarilo dosiahnuť strelil do vlastnej brány Jordi Alba. Pokiaľ budú chcieť vyhrávať veľké zápasy budú musieť hrať s vyššou mierou rizika.

Príbeh oboch Suarezov

Vo včerajšom dueli proti sebe nastúpili dvaja Suarezovia - Luis a Denis. Paradoxne obaja sú hráčmi Barcelony, i keď Denis je momentálne na hosťovaní v Andalúzii. Bývalý hráč Liverpoolu, Luis podal opäť výborný výkon, pripísal si asistenciu, no zase sa mu nepodarilo presadiť sa strelecky.

80 miliónová akvizícia sa však pomaly, ale isto dostáva do optimálnej formy. Vo včerajšom dueli sme videli, že je s Messim a Neymarom zohratý každým zápasom čoraz viac. Jeho menovec, Denis odohral taktiež dobrý zápas. Patril k najsnaživejším, a za 60 minút, ktoré odohral toho spravil zrejme viac, ako ktorýkoľvek iný hráč v bielom. Tomu sa hovorí skutočný prísľub do budúcnosti.

Lionel Messi - Najlepší v histórii

Keď už stanoviť rekord, tak vo veľkom štýle - to si asi povedal Leo Messi. Argentínska hviezda sa včera zapísala navždy do histórie, keď sa jej podarilo prekonať hranicu 251 strelených gólov v La Lige. Messi dohral zápas s kapitánskou páskou a podarilo sa mu streliť hattrick.

Prvý gól strelil v 22. minúte po parádne kopnutom priamom kope. O 55 minút nato už bol zapísaný v listine strelcov trikrát. Po dvoch veľmi pekných narážačkach s Neymarom dvakrát nedal Betovi ani najmenšiu šancu.

Ďakujeme Leo!

Zdroj: givemesport.com
Foto: givemesport.com

MIO10

top komentár
41
2014-11-23 13:42:08

No Luis se zlepšuje a hraje slušně, ale spolupráce Messi-Ney je zatím evidentně někde úplně jinde. Ale je obrovský potenciál v tom až se ti tři sehrají. To bude koncert. Pokud se ještě zlepší záloha a obrana...

bruno1

0
2014-11-23 17:38:37

Neymar sa hlavne musi zbavit strachu ist sam na brankara. Aj vcera ked akciu tahal Alba mohol nabehnut za obranu ale radsej zastal a zbrzdil celu akciu

tomix77

23
2014-11-23 13:45:42

Messiho najlepší zápas v sezóne.Dúfam že to bude už len lepšie a lepšie...tento zápas by nám mohol dodať potrebné sebavedomie

FCBarcelonafan

27
2014-11-23 13:46:45

Ďakujeme Leo!

F.C.Barcelona

17
2014-11-23 15:00:01

Podľa mňa Leo dával aj preto málo gólov lebo bol pod tlakom aby čo najrýchlejšie ho prekonal teraz už bude možno dávať 2 góly za zápas priemerne :D

FCBarcelonafan

4
2014-11-23 17:18:38

Dúfajme :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.