Barca si na pôde Apoelu Nikózia bez problémov poradila. V prvom polčase otvoril skóre premiérovým gólom Luis Suarez. Potom strieľal góly už iba Messi, ktorý pridal jeden gól v prvom polčase a ďalšie dva góly v druhom.

1.polčas

Hneď od začiatku sme mohli byť svedkami očakávanej taktiky oboch tímov. Domáci Apoel sa sústredil výhradne na pozornú defenzívu a rýchle protiútoky. Úlohou Barcy tak bolo dobývanie domácej bránky.

V 17.minúte mala Barca veľkú šancu, keď po ľavej strane potiahol loptu Messi. Leo presnou prihrávkou našiel pred bránkou Suareza, ale ten z prvej pálil iba priamo do Parda.

V 24.minúte spálili hostia ďalšiu veľkú príležitosť. Messi tentoraz posielal presný pas za obranu na nabiehajúceho Albu, ktorý však zakončoval príliš vysoko.

V 27.minúte otvorila Barca skóre. Po prihrávke od Rafinhu sa Suarez parádne uvoľnil a sám pred brankárom chladnokrvne zakončil.

V 38.minúte pridala Barca druhý gól. Po peknej kombinácii na hranici šestnástky napriahol Rafinha, ktorého strelu šikovne tečoval Messi do bránky. Leo sa týmto gólom stal najlepším strelcom Ligy Majstrov v histórii.

Pár minút pred koncom prvého polčasu mohol pridať Luis Suarez aj ďalší gól, keď sa dostal do ideálnej pozície pred brankára Apoelu. Jeho pokus však letel mimo bránku domácich.

2.polčas

Barca začala druhý polčas dobre a už po piatich minútach mohla pridať ďalší gól. Pedrova strela z ľavej strany však išla tesne vedľa Pardovej bránky.

V 58.minúte pridal Messi ďalší gól. Leo zužitkoval presnú prihrávku za obranu od Daniho Alvesa, výborne si prebral loptu a jemným špicákom poslal loptu do siete.

V 62.minúte Lucho striedal a to hneď dvojnásobne. Ivana Rakitića nahradil Xavi, a namiesto Albu prišiel hrať Adriano.

Krátko po striedaní mali prvú šancu v zápase aj domáci, keď sa k strele dostal Aloneftis. Ter Stegen však vytiahol bravúrny zákrok a loptu vyrazil.

V 69.minúte Rafinha nešťastne fauloval a rozhodca mu ukázal druhú žltú kartu. Mladík tak musel putovať predčasne pod sprchy a Barca dohrávala o desiatich.

V 76.minúte využil Luis Enrique aj posledné striedanie. Hraciu plochu opustil Suarez, do hry sa dostal Sergio Busquets.

Katalánci aj početnej nevýhode aj naďalej dominovali v držaní lopty a svojho súpera do ničoho nepúšťali.

V 86.minúte dostal po faule na Pedra druhú žltú kartu aj domáci Guillherme a sily na ihrisku sa tak vyrovnali.

O minútu neskôr pridala Barca aj štvrtý gól. Po krásnej akcii na jeden dotyk prihrával Pedro z ľavej strany pred bránku presne na Messiho, ktorý loptu pohotovo poslal do siete.

Zostavy

Apoel: Pardo - Sergio, Antoniades, Guillherme, Carlao - Morais, Vinícius, Gomes, Aloneftis - Sheridan, Manduca

FC Barcelona: Ter Stegen - Alves, Bartra, Piqué, Alba - Rafinha, Mascherano, Rakitič - Suarez, Messi, Pedro

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.