Na pôde Valencie to bola dráma až do posledných sekúnd. Barcelone sa celý zápas nedarilo prekonať domácu obranu a výborne chytajúceho Diega Alvesa. V posledných sekundách však strhol víťazstvo na stranu Barcy Busquets.

1.polčas

Katalánci boli hneď od začiatku aktívnejším tímom. Hostia mali loptu na svojich kopačkách a kontrolovali priebeh zápasu, potrebovali však nájsť kľúč k prekonaniu domácej obrany.

Prvú šancu zápasu mali domáci v 11.minúte, keď sa do pokutového územia dokázal prebojovať Rodrigo a pravačkou prudko vystrelil. Bravo však loptu bez problémov vyrazil.

V 14.minúte mal na druhej strane obrovskú šancu Suarez, keď sa po dlhom nakopávanom pase odrazila lopta priamo k nemu a Luis sa tak ocitol prakticky sám pred brankárom. Jeho pokus však smeroval iba priamo do Diega Alvesa.

Hra sa odohrávala najmä v strede ihriska, odkiaľ sa jedno aj druhé mužstvo snažilo presadiť či už postupným útokom alebo rýchlym protiútokom. Brankári však mali minimum práve, pretože obrany oboch celkov fungovali spoľahlivo.

2.polčas

Do druhého polčasu nastúpili domáci s väčšou vervou a Barca sa tak musela chvíľami dlhodobejšie brániť. Valencia vedela Kataláncov zatlačiť, ale pozorná obrana k Bravovi takmer nič nepúšťala.

V 58.minúte mal Suarez ďalšiu obrovskú príležitosť, keď po dlhej lopte predskočil brankára domácich, zobral mu loptu, ale v čistej pozícii nedokázal usmerniť loptu do siete.

V 66.minúte Barca zavrela Valencie pred jej šestnástkou a výsledkom tlaku bola nakoniec strela Neymara. Mladý Brazílčan však pálil iba tesne vedľa Alvesovej bránky.

V 68.minúte Luis Enrique prvýkrát striedal. Hraciu plochu opustil Mathieu a na jeho miesto prišiel Rakitić.

Hneď po striedaní strelil gól Luis Suarez, rozhodca však chybne gól neuznal kvôli ofsajdu.

Na druhej strane mali obrovskú šancu domáci, keď sa po rýchlom protiútoku dostal k strele Feghouli. Bravo však vytiahol senzačný zákrok a loptu vyrazil.

V 79.minúte Barca opäť striedala a hneď dvojnásobne. Ihrisko opustili Xavi a Suarez. Do hry sa dostali Ranfinha a Pedro.

Po obrovskom tlaku na konci zápasu sa Barcelone podarilo v posledných sekundách strhnúť vedenie na svoju stranu. Po Messiho centri Diego Alves čaroval po hlavičke Neymara, ale na dorážku Sergia Busquetsa už nemal nárok.

Zostavy

Valencia: Diego Alves - Barragán, Otamendi, Mustafi, Gayá - Javi Fuego, Parejo - Feghouli, Gomes, Rodrigo - Negredo

Barcelona: Bravo - Alves, Piqué, Mathieu, Alba - Xavi, Mascherano, Sergio - Messi, Suarez, Neymar

adam27

5
2014-12-01 15:22:52

takyto zapas nas musi nakopnut k dobrym vykonom ! aspon v to dufam...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.