Na koniec skupinovej fázy Ligy majstrov sa Barcelona predstaví proti najťažsiemu súperovi - francúzskemu majstrovi PSG. V prvom dueli medzi týmito dvomi tímami sa podarilo Parížanom poraziť Kataláncov 3:2, čo rozhodne hovorí o tom, že budeme svedkami zaujímavého zápasu. Tak kto nakoniec obsadí prvé miesto tabuľky F?

Zápasy medzi Barcelonou a PSG boli vždy nesmierne zaujímavé. Spomeňme si len na spomínaný posledný duel na štadióne Parc de Princes, kde sa podarilo domácim poraziť zverencou Luisa Enriqueho tesným rozdielom 3-2, aj napriek obrovskému barcelonskému tlaku na konci zápasu.

30.8.2014 Paris Saint-Germain 3 - 2 FC Barcelona
02.04.2013 Paris Saint-Germain 2 - 2 FC Barcelona
04.08.2012 Paris Saint-Germain 2 - 2 FC Barcelona

Zaspomínajme si - Dvojzápas s PSG v sezóne 12/13

Spomeňme si na štvrťfinále sezóny 2012/2013, v ktorom sa stretli práve Blaugranas a PSG. V prvom dueli v Paríži sa napokon konala remíza 2-2, keď skóre otváral v 38. minúte Leo Messi. To, čo sa však udialo v posledných dvadsiatichpiatich minútach tohto duelu je zrejme nezabudnuteľné. V 79. minúte sa podarilo vyrovnať Ibrahimovičovi, a všetko nasvedčovalo tomu, že sa duel skončí remízou. V 89. minúte si však postavil loptu na biely bod Xavi Hernandéz, a z 11 metrov bezpečne prekonal Salvatora Sirigua. To však nebolo ani zďaleka všetko. V poslednej, štvrtej nadstavenej minúte senzačne vyrovnal Matuidi.

Odveta na Camp Nou sa konala 10. apríla 2013. Pozrite si zostavy tohto duelu:

Barcelona: Valdés, Daniel Alves, Piqué, Adriano (Bartra 62), Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Villa (Song 84), Fàbregas (Messi 62), Pedro.

PSG: Sirigu, Jallet (Van der Wiel 88), Alex, Thiago Silva, Maxwell, Lucas, Verratti (Beckham 83), Motta, Pastore, Ibrahimović, Lavezzi (Gameiro 81).

Barcelone sa v tomto zápase podarilo uhrať remízu 1-1, aj keď to bolo nakoniec náročnejšie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. V 50. minúte sa presadil Pastore, a aj práve preto prišiel o pár minút nato do hry polozranený Lionel Messi. Práve on začínal akciu v 71. minúte, ktorú gólovo ukončil Pedro .

FC Barcelona

Najúspešnejší katalánsky klub je v dobrej forme. Po neúspešných zápasoch s Realom a Celtou ich nakopol skvelý obrat s Almeríou a odvtedy to je jedna báseň. V lige vyhrali zverenci Luisa Enriqueho nad Sevillou, Valenciou aj Espanyolom, v Champions League s APOELOM a v Copa del Rey s Huescou.

Duel s PSG však bude iný. Parížsky klub to na Barcelonu vždy vedel, a vždy ide na maximum. Lucho bude mať k dispozícii Iniestu, ktorý sa už môže sústrediť len na futbal, na druhej strane mu však bude chýbať večne zranený Thomas Vermaelen. Španiel sa nebude môcť spoľahnúť ani na Daniho Alvesa, ktorý sa vykartoval v zápase s APOELOM.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen; Adriano, Mathieu, Mascherano, Alba; Rakitič, Sergio, Iniesta; Neymar, Messi, Suarez.

PSG

Do zostavy PSG sa po dlhšej dobe vrátil Zlatan Ibrahimovič, ktorý rozhodol dvomi gólmi duel proti FC Nantes. Úradujúci francúzsky majster má 37 bodov a je tak na druhej priečke tabuľky Ligue 1, jeden bod za Marseille..

Aj napriek tomu, že PSG v tejto sezóne ešte neprehralo neprežívajú Parížania zvlášť oslnivé obdobie. Zverenci Laurenta Blanca nevedia nájsť pokoj v defenzíve, no hľadajú sa aj v útočnej fáze, v ktorej je zatiaľ obrovským sklamaním Cavani. Na druhej strane začína podávať dobré výkony Silva a rovnako aj Marquinhos, pre Blanca tak bude určite dilema, akú stopérsku dvojicu do duelu nasadí.

Predpokladaná zostava: Sirigu; Van Der Wiel, Silva, Luiz, Maxwell; Veratti, Motta, Matuidi; Moura, Ibrahimović, Cavani.

Predpokladaný výsledok

Aj napriek tomu, že sa PSG prezentuje nebezpečnými štandardkami Katalánci by tento domáci duel mali zvládnuť. Luchovi zverenci podávajú v posledných dueloch čoraz lepšie výkony, čo nám ukázali aj proti nesmierne silným hráčom Seville i Valencie. Nedá sa však očakávať, že by si proti PSG udržali čisté konto.
Jedná sa o subjektívny názor redaktora ForcaBarca.sk.

FC Barcelona 2 - 1 Paris Saint-Germain

Info o zápase

Dátum: 10.12.2014, 20:45
Miesto: Barcelona, Španielsko, Camp Nou
Prenos: Digisport TV

Zdroj: i.telegraph.co.uk
Sekcia "Zaspomínajme si" bola preložená zo stránky uefa.com.

MAESTROOO

14
2014-12-09 16:17:07

Snád budete mat pravdu hociaky výsledok čo nám zaručuje 3 body beriem všetkými 10timi !

pikac10

10
2014-12-09 16:24:01

Barca pomee poem vihrate 3:1 visca el barca

BarcaTheBest

17
2014-12-09 16:40:44

David Villa, to bol hrac :( jeho bola skoda, on do barcelony krasne pasoval :(

D0MIN0

11
2014-12-09 18:09:09

ja dufam ze Mascherano bude DM a stoper bude Mathieu a Pique

Federer

-1
2014-12-09 19:10:21

Neviem - neviem, píšeš "... v ktorej je zatiaľ obrovským sklamaním Cavani." Keď bol Ibra zranený ťahal káru on a Lavezzi ! Pozor na Cavaniho, už nemá pri sebe Hamšíka no je úžasný. Len má smolu že podobne ako u nás je ten "veľký ktorý ...." Messi v PSG je to Ibra. A pri takých vyčnievajúcich prímusoch sa hrá ťažko (Suarez a pod.) Inak súhlas Dominom : Masche + Busq + Anndres v strede a stopéri Pique + Mathieu. Pravý obranca Bartra (treba vysokých min. 4 hráčov - Bartr+Piq+Math+Busq).

MatrowsFCB

0
2014-12-10 15:02:21

Prima COOL tiez vysiela :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.