V poslednom zápase skupinovej fázy LM hostila Barca na svojom štadióne PSG. Hostia sa gólom Ibrahimovića dokonca ujali vedenia, potom však dávali góly iba domáci. Za Barcu sa postupne trafili Messi, Neymar a Suarez.

1.polčas

Na domácom štadióne sa Barca zmocnila lopty hneď od začiatku zápasu a postupným útokom sa snažila nájsť cestu k bránke hostí. PSG sa aj z toho dôvodu sústredilo na pozornú defenzívu a rýchle protiútoky.

V 15.minúte PSG otvorilo skóre. Lucas prihrával z pravej strany na Matuidiho, ktorý loptu sklepol na Ibru a ten z prvej prekonal Ter Stegena.

Barca ale rýchlo odpovedala. V 19.minúte Mascherano presne našiel nabiehajúceho Suareza, ktorý poslal loptu okamžite pred bránku, kde už čakal Messi a pravačkou vyrovnal skóre.

V 29.minúte mohlo pridať PSG druhý gól, keď z ľavej strany centroval Matuidi. Lucas však v čistej šanci minul bránku.

Barca aj naďalej dominovala a proti Francúzom to skúšala po stranách i stredom. Stále však tomu trochu chýbalo.

V 39.minúte mala na dosah gól Barca. Po krásnej kombinačnej akcii pálil Suarez. Sirigu však výborne zasiahol a strelu vyrazil.

V 41.minúte Barca vybojovala loptu strete poľa. Iniesta vysunul Neymara, a ten z diaľky, v zovretí obrancov súpera, vystrelil a trafil presne k pravej tyči.

2.polčas

Hostia začali v druhom polčase viac ofenzívne, pretože potrebovali minimálne remízu. Aj preto sa hralo viac otvorene ako v prvej časti hry.

V 52.minúte mala Barca veľkú šancu, keď rýchly protiútok ťahal Messi. Leo v pokutovom území uvoľnil po pravej strane Pedra. Ten však v dobrej pozícii volil namiesto strely nezmyselný center. Hneď na druhej strane mal veľkú šancu Lucas, ale obrana Barcy dokázala nebezpečnú situáciu ubrániť.

V 55.minúte strelil gól Luis Suarez, predchádzala tomu však ruka Uruguajčana a rozhodca gól právom neuznal.

V 67.minúte Luis Enrique striedal. Z hry sa porúčal Pedro, ktorého nahradil Rakitić.

V týchto fázach hry už zápas stratil na intenzite. Barca sa už nehrnula do ofenzívy s takou rýchlosťou a nasadením. Blaugrana sa snažili hru upokojiť.

V 73.minúte sa striedalo opäť. Hraciu plochu opustil Iniesta, ktorému to až tak veľmi nešlo. Na jeho miest prišiel Xavi.

V 77.minúte Barca opäť skórovala! Aj tentoraz domáci predviedli krásnu akciu na jeden dotyk, po ktorej pálil Neymar. Toho strelu Sirigu ešte vyrazil, ale na dorážku Luisa Suareza už nemal nárok.

Vo zvyšných minútach zápasu Barca už kontrolovala priebeh zápasu a hráči si dávali pozor najmä na to, aby nestratili loptu.

Zostavy

FC Barcelona: Ter Stegen - Pedro, Pique, Bartra, Mathieu - Busquets, Mascherano, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar

PSG: Sirigu - Maxwell, Luiz, Silva, Van der Wiel - Matuidi, Motta, Veratti - Cavani, Ibrahimović, Lucas.

messisko

12
2014-12-10 23:10:54

Pique hral perfektne bolo radost sa nanho pozerat :)

blauigrana

9
2014-12-10 23:26:32

Dneska celý tím výborný výkon, hlavne Mascherano, Pique a samozrejme Messi, ktorý si dneska zahral na každom poste. Suárez konečne gól, dúfam že teraz bude strieľať góly pravidelne. Dneska jediná slabina- Mathieu, ktorému to na ľavej strane nejde, ale to nevadí lebo sme vyhrali 3-1 :D. Pochvalu si zaslúži aj Pedro ktorý dneska behal, bojoval, snažil sa! Škoda že si dneska nezahral Alba na ľavej strane by to sním bolo lahšie! Ideme ďalej, v pondelok dúfam že dostaneme ľahkého súpera :D VISCA EL BARCA !!!!!♥

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.