Katalánsky gigant potvrdzuje svoju povesť najlepšieho klubu na svete, keď do Afriky prišlo svoju krajinu reprezentovať až 14 hráčov 'blaugranas' s tým, že po skupinovej fáze pokračuje ďalej ešte ďalších 11 z nich.

Barca dva týždne po začatí svetového šampionátu opäť potvrdila svoju nadvládu. Po skupinovej fáze sa domov porúčali len traja hráči Barcelony.

Najviac hráčov hráva práve za domáce Španielsko a to dokonca až osem: Víctor Valdés, Gerard Pique, Carles Puyol, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Sergio Busquets, David Villa a Pedro Rodriguez. V hre sú naďalej aj Argentínska superstar Leo Messi, Mexický kapitán Rafa Márquez a tiež Daniel Alves v Brazílii.



Svoje účikovanie na turnaji už majú za sebou dvaja francúzi, Eric Abidal a Thierry Henry a druhý menovaný si na turnaji zahral dokopy len 53 minút. Tretím z kádra Barcelony, ktorý si balí kufre už po skupinovej fáze je reprezentant Pobrežia Slonoviny Yaya Touré, ktorý sa v Afrike predviedol skvelými výkonmi, odohral všetky tri zápasy a proti Severnej Kórei strelil aj úvodný gól zápasu, no napriek tomu zo svojím tímom na MS končí.

Navyše, všetci hráči 'blaugranas' sú ťahúňmi svojich tímov. Výnimkou je Víctor Valdés, ktorý je v tíme Španielska brankárskou dvojkou a do hry ešte nezasiahol a Pedro, ktorý si zahral v prehratom úvodnom zápase 'la roja' zo Švajčiarskom posledných 12 minút zápasu.

V tíme Španielska hrá v základe až šesť hráčov katalánskeho gigantu a ich nesmierna dôležitosť pre tím je nepopierateľná. V obrane dominujú Piqué s Puyolom, stred ihriska majú na starosti Xavi, Iniesta (ktorý prvé dva zápasy kvôli zraneniu nehral, ale jeho prínos pre tím je nesporný, keď svojim gólom zariadil víťazstvo v zápase o všetko proti Čile), Busquets a v útoku svoje kvality potvrdzuje nová akvizícia 'blaugranas' David Villa. Na výkone týchto hráčov bude závisieť španielsky úspech na šampionáte v Afrike.

Druhým v poradí v rebríčku tímov, ktorý majú na šampionáte najviac hráčov je Real Madrid spoločne s Bayernom Mníchov, obaja po 10. 'Biely balet' ponúkol reprezentáciám Ikera Casillasa, Raula Albiola, Alvara Arbelou, Sergia Ramosa, Xabiho Alonsa do výberu Španielska, Portugalčanov Lusosa, Cristiana Ronalda a Pepeho, ďalej svoju krajinu reprezentuje brazílčan Kaká, holanďan Rafeal van der Vaart a Argentínčan Gonzalo Higuaín.



Naproti tomu bavorský tím na turnaji zastupuje sedem hráčov Nemecka (Hans-Jörg Butt, Philipp Lahm, Holger Badstuber, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Miroslav Klose a Mario Gomez), dvaja v Holandsku (Arjen Robben a Mark van Bommel) a Argentínčan Martin Demichelis. Ďalší Holanďan Edson Braafhield bol na hosťovaní v Celtiku a jeho zmluva mu s Bayernom vyprší už tento štvrtok.

Bezpochyby najhoršie na Majstrovstvách sveta obstála Chelsea, ktorú malo teoreticky reprezentovať až 17 hráčov, no realitou sú len 7. Pred turnajom sa postupne nešťastne zranili Michael Essien z Ghany, Michael Ballack z Nemecka (ten už ale prestúpil do nemeckého Bayeru Leverkusen), Nigérijčan John Obi Mikel, tiež Jose Bosingwa a na zoznam môžme evetuélne pripísať aj Lusoa, ktorý je zranený dokonca od októbra minulého roku.

K hráčom, ktorí už zo šampionátu odišli patria Francúzi Nicolas Anelka a Florant Malouda, dvaja reprezentanti Pobrežia Slonoviny Didier Drogba a Salomon Kalou, tiež Srb Branislav Ivanovič. Medzi sedmymi hráčmi, ktorí svoje účinkovanie na turnaji predĺžili sú Angličania Ashley Cole, John Terry, Frank Lampard a Joe Cole. Za Portugalsko nastúpia Lusos Paulu Ferreira, Ricardo Carvalho a bývalý hráč 'blaugranas' Deco.



Z týchto zoznamov vyplýva, že najlepšie zohratým tímom na šampionáte by mali byť Španieli, ktorý v základe majú až šesť hráčov. V každom prípade bude zaujímavé sledovať, ako sa tieto zoznamy pomenia už po osemfinále, kde proti sebe nastúpia Portugalčania a Španieli na jednej strane a Angličania s Nemcami na strane druhej.
 

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.