Bojan Krkić, útočník v službách Stoke patril k najtalentovanejším hráčom Barcelony, a bola mu pripisovaná budúcnosť tohto katalánskeho celku. Tento naturalizovaný Španiel však prestúpil v roku 2011 do Ríma, odkiaľ prišiel naspäť do Barcy v roku 2013. Tu však neodohral ani minútu a o rok nato putoval do Premier League. Bojanov otec sa k tomuto celému vyjadril v rozhovore pre Daily Mail.

Bojan je produktom La Masie, v ktorej strelil údajne viac ako 900 gólov, čo je nenormálne číslo. Krkić následne putoval do mládežníckej La Ligy, kde vo svojej prvej sezóne strelil 126 gólov a vybojoval si miesto v rezerve Barcelony. Tam však odohral len 22 duelov a putoval do prvého tímu Blaugrana. V ňom nastúpil do 163 zápasov (väčšinu ako striedajúci hráč) a strelil 41 gólov.

Po tom, čo tento rodák z mesta Linyola v Španielsku hral za Barcu, AS Rím, AC Miláno a a Ajax prestúpil počas tohto prestupového obdobia do Stoke City, kde je šťastný, a kde podáva stabilne kvalitné výkony. Jeho otec sa zúčastnil rozhovoru s bulvárnym denníkom Daily Mail, ktorému povedal viac detailov o Bojanovom prvom odchode z Barcelony, či rôznych iných veciach.

Bojan Sr. si tiež spomenul na to, ako sa o jeho syna zaujímali viaceré anglické mužstvá. "Keď mal 16 rokov odmietol ponuky z Manchestru United, spomínam si. Prestup do Chelsea už bol na spadnutie, aj o rok, či dva neskôr, no Bojan sa napokon rozhodol zostať, len aby mohol hrať v drese Barcelony. Pamätám si však, že vtedajší tréner Blues Luis Scolari spoločne s Frankom Arnesenom prileteli, aby sa o tom s nami zhovárali," dodal.

"V roku 2010 sa rozhodol viackrát Guardiola posadiť na lavičku Ibrahimovića, len, aby Bojan hral. Práve on rozhodol zápasy s Tenerife a Sevillou, a vyzeralo to tak, že si vybojuje miesto v základnej zostave. Neskôr však podpísali Davida Villu," hovoril starší z rodiny Krkićovcov. Ako to však bolo so spomínaným odchodom z Barcelony? "Bojan požiadal vedenie, aby mohol odísť, pretože Guardiola nedodržal slovo. Sľúbil nám, že bude hrať nejakú rolu vo finále Ligy majstrov (2011 s Manchestrom United), no nakoniec sa ani nedostal do hry."

A ako je na tom Bojan teraz? Podľa jeho otca je v Stoke maximálne spokojný. "Keď bol manažér Hughes, ktorý teraz trénuje Stoke, ešte v City tak chcel získať Bojana, no nepodarilo sa mu to. Teraz keď nás opäť kontaktoval tak môj syn neváhal, i keď Stoke je klub menšieho formátu. Bojan hrá teraz ako zviera. Stále má na to, aby hral veľké zápasy. Hrá za svoju slobodu, hrá za svoj tím. Stále behá za loptou, pracuje pre klub," dodal na úplný koniec.

Zdroj: worldsoccertalk.com
Foto: worldsoccertalk.com

fantomas

20
2014-12-22 23:12:27

Určite na to má. Dnes proti Chelsea parádny výkon. A to hrá v priemernom Stoke. Myslím, že v lepšom klube by mal lepšie možnosti na svoj rozvoj a lepšie príležitosti na demonštráciu svojho talentu.
Inak po zápase sa s ním nejak dlhšie rozprával aj Mourinho. Možno aj on s ním niečo chcel.

Palyop

18
2014-12-22 23:14:30

nech sa mu dari, bol to sympatak

A.s.p.a.r

11
2014-12-22 23:29:50

škoda že sme ho predali no predsa kde by u nás hral pri útoku NMS by bol ako Pedro a to je škoda len by sme mrhali talentom

emiliano

9
2014-12-23 10:28:55

Bojan bol obrovský talent, v 17. hral ligu, ale ostal juniorom aj po 20-ke, nevyvíjal sa fyzicky. Má len 24, pochodil toho veľa a dozrel.Predovšetkým zosilnel, už nepadá pri každom kontakte. Vždy som mu držal prsty, keď bude takto hrať, ktovie, raz sa môže objaviť na Camp Nou.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.