Barca odohrala ťažký zápas v San Sebastiane, v ktorom však vyšla bodovo na prázdno. O osude zápasu rozhodol vlastný gól Jordiho Albu.

1.polčas

Barca začala zápas veľmi zle. Domáci zahrávali v druhej minúte rohový kop, po ktorom si Jordi Alba zrazil loptu do vlastnej siete.

Po inkasovanom góle sa Barca ujala iniciatívy. Katalánci zatlačili na súpera a hralo sa už prakticky iba na polovici domácich.

V 21.minúte mala Barca prvú šancu v zápase, keď po faule na Montoyu zahrával priamy kop Xavi. Jeho pokus však išiel nad.

O pár minút neskôr mali hostia ďalšiu šancu, keď Suarez potiahol loptu stredom ihriska a po ľavej strane vysunul Pedra. Ten však pálil vedľa.

V 36.minúte mali šancu domáci, keď si Canales dokázal poradiť s Montoyom a z uhla vystrelil. Jeho strelu však Bravo dokázal vyraziť.

2.polčas

Do druhého polčasu nastúpila Barca so smenou v zostave. Do hry sa dostal Messi, ktorý nahradil Munira.

Katalánci aj naďalej pokračovali v dobývaní domácej bránky. Cez pozornú obranu Realu Sociedad sa však dostávali iba ťažko.

V 58.minúte striedal Lucho opäť. Hraciu plochu opustil Pedro a na jeho miesto prišiel Neymar.

V 65.minúte domáca obrana faulovala Neymara a Barce sa naskytla možnosť priameho kopu zo sľubnej pozície. Messi však pálil nad. O pár minút neskôr sa striedalo opäť. Tentoraz striedal Alves Mathieua.

Katalánci boli v ofenzíve stále nebezpečnejší. Posily do útoku preukazovali svoju kvalitu, domáca obrana však odolávala.

V 86.minúte poslal Xavi geniálnu loptu za obranu na nabiehajúceho Suareza. Tomu však šancu zmaril brankár Rulli.

Barca vyvíjala na svojho súpera veľký tlak, ale aj napriek početným príležitostiam na strelenie gólu, nedokázala prekonať domáceho brankára.

Zostavy

FC Barcelona: Bravo, Montoya, Mascherano, Mathieu, Alba; Xavi (C), Busquets, Iniesta; Munir, Suárez a Pedro

Lavička: Ter Stegen, Messi, Neymar, Piqué, Alves, Rakitić a Rafinha

Real Sociedad: Rulli, Carlos Martínez, Ansotegi, Íñigo Martínez, De la Bella, Prieto, Markel Bergara, Granero, Canales, Chori Castro a Carlos Vela.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.