Barca v zápase Španielskeho pohára privítala na domácom štadióne Elche a svojmu súperovi nedala šancu. Ešte v prvom polčase sa presadili Neymar, Suarez a Messi. V druhej časti pridal gól Alba a skóre uzatváral svojim druhým gólom Neymar.

1.polčas

Barca na svojho súpera zatlačila hneď od prvých minút. Aktívny bol najmä Neymar, ktorý svojim rýchlym pohybom robil obrane Elche veľké problémy.

S pribúdajúcim časom vyzerali byť Katalánci stále nebezpečnejší. Výborne sa pozeralo najmä na spoluprácu Neymara s Messim, ktorí boli spoločne najaktívnejší a najkreatívnejší ofenzívni hráči.

V 18.minúte bola Barca blízko prvému gólu, po štandardnej situácii vyrazil brankár Tyton loptu priamo na Alvesa, ktorá pálil z voleja. Jeho strela však tesne minule úplne odkrytú bránku.

V 28.minúte mali domáci ďalšiu veľkú šancu, keď Messi presne vysunul Neymara. Brazílčan dokonca dokázal prehodiť vybiehajúceho Tytona, ale lopta nakoniec letela tesne vedľa.

V 34.minúte to tam však už padlo. Pri akcii na jeden dotyk Sergi Roberto posunul loptu na Suareza a Luis okamžite prihrával na druhú stranu odkiaľ Neymar nekompromisne zakončil.

V 40.minúte to bolo už 2-0. Po prihrávke od Jordiho Albu sa Luis Suarez výborne uvoľnil, prenikol z ľavej strany do pokutového územia Elche a prízemnou strelou nedal Tytonovi šancu.

V poslednej minúte domáci Roco fauloval v šestnástke prenikajúceho Neymara a rozhodca ukázal jednoznačne na biely bod. Nariadenú penaltu Messi bez problémov premenil a poslal svoj tím do trojgólového vedenia.

2.polčas

Barca pokračovala v ofenzívnom v futbale aj v druhom polčase a zdalo sa, žedalší gól v sieti hostí je iba otázkou času.

A tak sa aj stalo. V 56.minúte poslal Leo Messi dokonalú prihrávku na nabiehajúceho Albu, ktorý pred brankárom pohotovo poslal loptu do siete.

V 60.minúte sa skóre menilo opäť. Neymar si pred šestnástkou Elche prebral loptu a v zovretí obrancov vypálil prudký projektil, ktorý si našiel cestu až do Tytonovej siete.

Po tomto góle domáci striedali. Jordiho Albu nahradil Adriano. Krátko na to sa striedalo opäť. Tentoraz opustil hraciu plochu Neymar a na jeho miesto prišiel Pedro.

V 75.minúte Lucho využil aj posledné striedanie. Piqueho vystriedal Samper.

V 81.minúte bol v obrovskej šanci Pedro, ktorého výborne uvoľnil Suarez. Španiel sa úspešne pokúsil prehodiť Tytona, ale podobne ako Neymar, aj jeho oblúčik išiel tesne vedľa.

Zostavy

Barcelona: Ter Stégen; Alves, Piqué, Bartra, Alba; Sergi Roberto, Mascherano, Rakitić; Neymar, Messi, Suarez.

Lavička: Masip, Montoya, Pedro, Iniesta, Adriano, Samper, Munir.

Elche: Tyton, Damián, Enzo Roco, Lombán, Domingo Cisma, Pelegrín, Edu Albacar, Pasalic, Fayçal Fajr, Coro, Cristian.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.