Barca zvládla veľmi dôležitý zápas. Katalánci hostili na domácom štadióne Atlético Madrid, ktorému dokázali nastrieľať tri góly. Ešte v prvom polčase sa presadili Neymar a Suarez. V druhej časti síce znížil Mandžukič z penalty, ale poistku pridal Messi.

1.polčas

Zápas sa začal podľa očakávaní vo vysokom tempe. Domáci dominovali v držaní lopty a hostia z Madridu sa sústreďovali najmä na pozornú defenzívu a rýchle napádanie.

V 9.minúte mala Barca veľkú šancu, keď Neymar potiahol loptu stredom ihriska a po pravej strane vysunul Messiho. Leo však z veľmi dobrej pozície pálil mimo Moyovej bránky.

V 12.minúte Barca otvorila skóre. Akciu rozohral z pravej strany Messi, ktorý si vymenil loptu s Alvesom a okamžite prihrával na druhú stranu. Tam síce Suarez nedokázal skrotiť prihrávku, ale Neymar hneď za ním áno a v sklze dokázal skórovať.

V 23.minúte mala Barca ďalšiu obrovskú šancu na strelenie gólu. Luis Suarez unikol po pravej strane a na hranici šestnástky posielal nadýchaný center na úplne voľného Neymara. Ten však hlavičkoval tesne vedľa.

Katalánci však boli aj naďalej hladní po góloch. Útočné trio domácich sa konštantne staralo o množstvo nebezpečných akcií, s ktorými mala obrana hostí veľké problémy.

V 35.minúte to bolo už 2-0! Tentoraz potiahol stredom ihriska loptu Messi a v pokutovom území prihral na úplne voľného Suareza. Ten už nemal problém loptu poslať do siete.

2.polčas

Barca aj v druhom polčase pokračovala v aktívnom futbale. Hralo sa v maximálnom nasadení a v plnej rýchlosti.

V 57.minúte sa však Messi jemne šúchol Griezmanna a rozhodca Mallenco bez milosti ukázal na biely bod. Mandžukič už z bieleho bodu nezaváhal.

Katalánci po inkasovanom góle zatlačili čoho výsledkom bola šanca Messiho. Ten však z vnútra šestnástky nedokázal prepáliť domácu obranu.

S pribúdajúcim časom už ubúdali aj sily a Barca už nebola schopná hrať taký rýchly futbal ako v prvom polčase. Aj kvôli tomu sa hra na ihrisku vyrovnala.

Messi mal dobrú šancu aj v 84.minúte, keď ho presne našiel Neymar. Jeho prudká strela z hranice šestnástky však smerovala presne do náručia brankára Moyu.

V 87.minúte pridala Barca tretí gól. Tentoraz preniesol Suarez loptu na druhú stranu ihriska, kde si ju prebral Messi. Leo si následne vymenil loptu s Rakitićom, v skrumáži v päťke sa dokázal najlepšie zorientovať a ľavačkou poslal loptu do siete.

Hneď po góle sa prvýkrát striedalo. Do hry sa dostal Rafinha, ktorý nahradil Rakitića.

Zostavy

FC Barcelona: Bravo - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Iniesta, Sergio, Rakitič - Suarez, Messi, Neymar

Atlético: Moyá - Juanfran, Giménez, Godín, Jesús Gámez - Gabi, Tiago, Koke, Arda Turan - Griezmann, Mandžukič

FCB_MQUC

24
2015-01-11 23:00:01

fantázia v pohybe, 92 minútový orgazmus. Visca el Barca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Andy11

14
2015-01-12 06:08:54

zasluzili sme si vyhrat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.