V odvetnom osemfinálovom zápase Španielskeho pohára proti Elche Barca zvíťazila jednoznačne 4-0 a s celkovým skóre 9-0 postupuje ďalej.

1.polčas

Prvú veľkú šancu mala v 8.minúte, keď z pravej strany hlavou prihrával Montoya. Jeho prihrávku najprv netrafil Rafinha a následne ani Adriano nedokázal skrotiť loptu sám pred brankárom.

V 21.minúte faulovali domáci prenikajúceho Adamu a Barca tak mala výhodu priameho kopu. Ten zahrával Mathieu a svojou ľavačkou zakrútil presne do pravého horného kúta.

Barca mala viac z hry a loptu držala na svojich kopačkách častejšie ako domáci. Katalánci boli aktívnejším tímom, ale ku slovu sa chvíľami dostávalo aj Elche. Domáci využívali najmä nepresnosti v rozohrávke súpera.

V 40.minúte to bolo už 2-0. Montoya z pravej strany prihral loptu na voľného Sergiho Roberta a ten spoza šestnástky vypálil presne k vzdialenejšej tyči.

V 43.minúte sa po faule na Munira pískala penalta. Tú Pedro bez problémov premenil.

2.polčas

Barcelončania pokračovali v ofenzívnom futbale aj v druhom polčase a aktívne sa pokúšali o ďalšie góly. Prevaha Kataláncov bola na ihrisku tak patrná, že ďalší gól sa zdal byť iba otázkou času.

V 61.minúte sa prvýkrát striedalo a to hneď dvojnásobne. Hraciu plochu opustili Montoya s Adamom a do hry sa dostali Douglas s Halilovićom.

Po striedaniach však Katalánci stratili rytmus. Aj naďalej sa síce tlačili do šancí, ale už sa im nedarilo prenikať až k brankárovi domácich.

V nadstavenom čase však pridali Katalánci ešte jeden gól. Na center od Douglasa si výborne nabiehol Adriano a prudkou hlavičkou uzavrel skóre zápasu.

Zostavy

Elche: Manu Herrera; Peral, Lombán, Pelegrín, Edu Albacar; Gálvez, Pasalic; Coro, Álvaro, Fragapane; Christian Herrera.

Barcelona: Ter Stégen; Montoya, Bartra, Mathieu, Adriano; Roberto, Gumbau, Rafinha; Adama, Pedro, Munir.

Lavička: Masip, Piquć, Rakitić, Douglas, Ié, Diagné, Halilović.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.