Barca to na domácom štadióne zvládla. V prvom štvrťfinálovom zápase Španielskeho pohára Katalánci porazili Atlético najtesnejším rozdielom 1-0. Spasiteľom bol Leo Messi, ktorý pred koncom rozhodol.

1.polčas

Atlético nastúpilo na Camp Nou s vysokým napádaním v maximálnej rýchlosti, ale Barca si aj napriek tomu vytvorila šancu už v 4.minúte, keď z hranice šestnástky pálil Neymar. Oblak však jeho strelu dokázal vyraziť.

Domáci mali loptu častejšie na kopačkách a kontrolovali hru. Kvôli aktivite hostí sa však hralo zväčša v strede ihriska zväčša smerom k bránke Atlética.

Domáci sa snažili nájsť kľúč na odomknutie obrany súpera, stále tomu však trochu chýbalo. Vo finálnych prihrávkach Katalánci kopili nepresnosti, ktoré obrana Atlética okamžite zachycovala.

V 35.minúte mala Barca obrovskú šancu na strelenie gólu. Ivan Rakitić pohotovým oblúčikom našiel úplne voľného Suareza, ktorý zakončoval sám pred Oblakom. Luis však trestuhodne prestrelil.

2.polčas

Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil. Stále to boli domáci, ktorí boli smerom dopredu aktívnejší, ale aj napriek tomu sme boli svedkami iba minima šancí.

Katalánci sa snažili prelomiť domácu obranu, ale vôbec sa im nedarilo vo finálnej fáze. Nevedeli si presne prihrať a nedarilo sa ani v koncovke.

V 74.minúte sa Barca po dlhej dobe dostala k priamej strele, ale Iniestovu strelu brankár Oblak bez problémov kryl.

V 77.minúte sa prvýkrát striedalo. Hraciu plochu opustil Ivan Rakitić, na jeho miesto prišiel Xavi.

V 82.minúte mala Barca po faule na Messiho výhodu priameho kopu z veľmi výhodnej pozície vo vzdialenosti približne 22 metrov od bránky Atlética. Messi síce ponúknutú šancu nevyužil, ale následnej hostia faulovali Busquetsa v pokutovom území a rozhodca ukázal na biely bod.

V 84.minúte Messi premenil, hoci na dvakrát, penaltu a poslal Barcu do vedenia. Po góle Luis Enrique opäť striedal. Tentoraz nahradil Bartra Iniestu.

V nadstavenom čase fauloval Godín prenikajúceho Messiho a Barca mala opäť možnosť kopať priamy kop. Messi však ani tentoraz neuspel. Jeho pokus mieril privysoko.

Zostavy

FC Barcelona: Ter Stegen - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Rakitič, Sergio, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

Atlético: Oblak - Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira - Koke, Gabi, Mario Suárez, Arda Turan - Griezmann, Torres

A.s.p.a.r

7
2015-01-22 01:20:28

Atletico bude chcieť vyhrať doma tak otvoria hru a my opäť udrieme a vyhráme

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.