Barca sa na domácom štadióne natrápila s Villarrealom. Hostia po góloch Čeryševa a Vietta dvakrát viedli, domáci však dokázali zakaždým vyrovnať. O vyrovnávacie góly sa postarali Neymar a Rafinha. Víťazbý gól strelil Messi.

1.polčas

Barca začala s vervou a už po troch minútach hry mal sľubnú šancu Suarez. Jeho pokus „nožničkami“ však letel tesne vedľa.

V 12.minúte opäť napriahol Suarez, tentoraz z hranice pokutového územia po prihrávke od Alvesa. Brankár Asenjo však dokázal loptu vytlačiť na roh.

Domáci hrozili aj naďalej, v 19.minúte Messi vysunul do šance Iniestu, ale brankár hostí opäť stihol úspešne zakročiť.

V 20.minúte zahodil Suarez nemožné. Po prihrávke od Alvesa sa lopta dostala k Luisovi, ktorý bol sám pre Asenjom. Uruguajčan však pálil tesne vedľa.

V 30.minúte sa Villarreal ujal vedenia. Hostia využili hneď svoju prvú šancu. Čeryšev tečoval strelu Ruiza presne k tyčke a Bravo už gólu nedokázal zabrániť.

Katalánci sa po inkasovanom góle snažili s výsledkom niečo urobiť a hra sa tak odohrávala takmer výlučne na polovici súpera, pozorne brániaci hostia však nepúšťali loptu do blízkosti svojej bránky.

V 45.minúte sa Barce podarilo vyrovnať. Messi uvoľnil Rafinhu, ktorého strelu Asenjo ešte dokázal vyraziť, dorážku Neymara však už nemal šancu chytiť.

2.polčas

Domáci aj v druhom polčase pokračovali v ofenzívnom futbale a neúnavne sa pokúšali pridať ďalší gól.

V 51.minúte však hostia využili chybu Piquého, ktorý stratil loptu v strede ihriska a ponúkol tým protiútok Giovi dos Santosovi. Ten pred bránkou prihral voľnému Viettovi, ktorý už nemal problém zakončiť.

Barca však okamžite odpovedala. Iniesta výborne vysunul Suareza, ktorý okamžite prihrával na Messiho. Toho hlavičku ešte domáca obrana hostí zblokovala, ale na následnú strelu Rafinhu už nemal šancu nikto zastaviť.

V 55.minúte sa Barca ujala vedenia. Aj tentoraz prihral Suarez na rozbehnutého Messiho, ktorý pravačkou trafil presne pravý horný kút Asenjovej bránky.

V 64.minúte Messi vysunul unikajúceho Neymara, ktorého v čistej šanci zoťal Asenjo. Rozhodca však šokujúco neodpískal penaltu a nechal hrať ďalej.

V 71.minúte domáci prvýkrát striedali. Mathieu nahradil Busquetsa. O pár minút neskôr striedal Luis Enrique opäť. Tentoraz skončil Suarez a na jeho miesto prišiel Pedro.

S blížiacim sa koncom zápasu sa Villarreal snažil o vyrovnanie a hostia mali chvíľami viac z hry. Domáci ich však do ničoho nepúšťali.

V 87.minúte striedal Rafinha. Nahradil ho Rakitić.

Zostavy

FC Barcelona: Bravo - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Rafinha, Sergio, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

Villarreal: Asenjo - Mario, Musacchio, Ruíz, Costa - Bruno, Pina, Jonathan dos Santos, Čeryšev - Luciano Vietto, Gio dos Santos

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.