Barca sa po víťazstve na pôde Athleticu Bilbao priblížila vedúcemu Realu Madrid na jeden bod. Boj o španielskeho majstra je teda aj naďalej veľmi zaujímavý.

1.polčas

Domáci začali aktívne, zápas sa hral vo vysokom tempe a aj kvôli vysokému napádaniu Athleticu mali Katalánci veľké problémy presadiť svoj štýl hry.

Prvú výraznejšiu šancu mala Barca v 15.minút, keď po ruke Muniaina kopal priamy kop Messi. Leo vypálil priamo cez postavený múr, ktorý loptu jemne tečoval a dokonale tým pomýlil brankára Iraizoza.

V 20.minúte mal Suarez obrovskú šancu na ďalší gól po tom, čo mu Messi poslal presný center na hlavičku. Iraizoz teraz však čaroval.

V 24.minúte mali šancu aj domácu, keď po faule kopal priamy kop Aduriz. Bravo však jeho pokus dokázal vyraziť.

V 26.minúte pridala Barca ďalší gól. Tentoraz Messi prihrával naspať na Suareza, ktorý z hranice pokutového územia prepálil všetko čo mu stálo v ceste.

O pár minút neskôr boli Katalánci opäť blízko gólu, ale Xavi a ani dorážajúci Suarez nedokázali dostať loptu do siete.

Domáci sa po druhom inkasovanom góle pokúšali niečo s výsledkom urobiť, ale Barca čím ďalej tým lepšie kontrolovala hru.

2.polčas

Barca aj v druhom polčase predvádzala krásny ofenzívny futbal, ale zomierala na krásu. Hráči sa už snažili akcie príliš vyšperkovať a často tak zbytočne prekombinovali akcie.

V 59.minúte sa domácim podarilo znížiť. Bravo strelu Aduriza ešte dokázal vyraziť, ale na dorážku Rica už bol prikrátky.

Barca však bleskovo reagovala. Pri rýchlom protiútoku vysunul Rakitić po pravej strane Suareza, ktorý okamžite hľadal na druhej strane spoluhráča. Tam Neymar síce na jeho center nedočiahol, ale Messi už áno.

V 64.minúte to bolo už 4-1. Messi tentoraz poslal loptu na ľavú stranu, odkiaľ Neymar presnou prízemnou strelou k vzdialenejšej tyčke nedal Iraizozovi šancu.

V 66.minúte pridali domáci druhý gól. Muniain vysunul Aduriza, ktorý z ťažkého uhla dokázal prepáliľ Brava.

V 69.minúte Barca striedala. Hraciu plochu opustil Alves a na jeho miesto prišiel Adriano. Krátko na to sa striedalo opäť. Tentoraz nahradil Rafinha Xaviho.

V 75.minúte Etxeita škaredo fauloval Luisa Suareza a rozhodca mu okamžite udelil červenú kartu. Domáci tak dohrávali o desiatich.

V 80.minúte vyčerpala Barca všetky striedania. Suareza vymenil Pedro.

V 86.minúte pridala ďalší gól. Strojcom gólu bol Messi, ktorý potiahol loptu stredom ihriska a nádherne uvoľnil Busquetsa. Sergio následne našiel voľného Pedra pred bránkou, ktorý už nemal problém zakončiť.

Zostavy

Athletic: Iraizoz, de Marcos, Balenziaga, Etxeita, Laporte, San José, Mikel Rico, Unai Lopez, Susaeta, Aduriz, Muniain

Barcelona: Bravo - Alves, Piqué, Mathieu, Alba - Xavi, Sergio, Rakitič - Neymar, Suárez, Messi

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.