Barca si zo City odnáša víťazstvo 2-1 a do odvety má tak výbornú východiskovú pozíciu. O góly sa postaral Suarez. Za City znižoval v druhom polčase Aguero.

1.polčas

Zápas sa začal pomerne opatrne. Ani jedno mužstvo nechcelo úplne otvoriť hru a riskovať chybu v obrane, a tak sme boli svedkami hry najmä v strede ihriska. V držaní lopty však boli lepší hostia.

Prvú šancu zápasu mali domáci v 9.minúte, keď Mascherano fauloval Aguara a City kopali priamy kop. Milner však loptu napálil iba do hráčov v múre.

Na druhej strane sa ocitol v sľubnej šanci Messi po peknej Neymarovej prihrávke. Zabaleta však v poslednej chvíli dokázal Messiho strelu zblokovať.

V 16.minúte Barca otvorila skóre. Messi poslal z pravej strany center na Suareza, ktorý najprv síce loptu netrafil. Následne sa však dostal k odrazenej lopte a ľavačkou prepálil Harta.

V 26.minúte mohla Barca vyhrávať už o dva góly, keď Neymar parádne uvoľnil Suareza. Ten však sám pred Hartom nedokázal uspieť.

V 30.minúte sa to však už podarilo. Messi tentoraz potiahol loptu stredom ihriska, poslal loptu na Albu, ktorý z ľavej strany presne našiel Suareza. Luis v sklze dokázal dostať loptu do siete.

Barca aj po dvoch strelených góloch neprestávala hrať a výsledok aktívnej ofenzívnej hry boli ďalšie sľubné šance. Ďalší gól v sieti City visel na vlásku.

V 44.minúte bol blízko gólu Dani Alves, keď sa v rýchlom protiútoku pokúsil o prehodenie domáceho brankára. Jeho pokus však iba opečiatkoval brvno.

2.polčas

Domáci začali druhý polčas aktívne a už po pár minútach sa dostal k strele Nasri. Jeho pokus však zblokoval Mascherano. Krátko na to po rohovom kope hlavičkoval úplne voľný Džeko. Jeho pokus však mieril presne do rúk Ter Stegena.

Počiatočný tlak domácich však po pár minútach opadol a k taktovke sa opäť začali dostávať hostia.

Katalánci s pribúdajúcim časom už viac kontrolovali hru, už sa netlačili tak vehementne do ofenzívy a viac sa sústreďovali na držanie lopty. To však City vyhovovalo, pretože po zisku lôpt v strede poľa vyrážali do rýchlych protiútokov.

V 69.minúte sa domácim podarilo znížiť. Aguero využil nedorozumenie v obrane hostí, prebral si loptu a sám pred Ter Stegenom nezaváhal.

Po góle Barca striedala. V zápase skončil Ivan Rakitić a opačným smerom putoval Mathieu.

V 74.minúte Clichy fauloval Alvesa, rozhodca mu udelil druhú žltú kartu, a tak domáci dohrávali o desiatich. Práve faulovaný Alves po faule striedal. Nahradil ho Adriano.

V 80.minúte Luis Enrique využil aj posledné striedanie. Neymara vystriedal Pedro.

V 90.minúte Messi dostal loptu do Hartovej siete, ale gól správne neplatil kvôli ofsajdu.

V poslednej minúte nadstaveného času fauloval Zabaleta prenikajúceho Messiho v pokutovom území a Barca tak mala výhodu pokutového kopu. Messi však ponúknutú šancu nedokázal využiť.

Zostavy

Manchester City: Hart - Zabaleta, Demichelis, Kompany, Clichy - Silva, Nasri, Fernandinho, Milner - Džeko, Aguero

FC Barcelona: Ter Stegen - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Rakitič, Sergio, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

Rasto

13
2015-02-25 08:45:37

Myslím, že tento výsledok je úspechom City, pretože po takom priebehu zápasu sme mohli kľudne vyhrať o 3-4 góly. Hlavne v prvom polčase sme ich nepustili k ničomu, bola to stará dobrá Barca.

adfa

15
2015-02-25 13:30:09

skoda tej pwnalty za stavu 3-1 by sme uz urcite postupili

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.