Barca je vo finále Copa del Rey. V odvete na ihrisku Villarrealu dokázali Katalánci zvíťaziť 3-1. O góly sa postarali dvakrát Neymar a Suarez. Za domácich sa trafil Dos Santos.

1.polčas

Zápas začal pre Barcelonu najlepším možným spôsobom, keď že v tretej minúte zužitkoval presnú Messiho prihrávku Neymar zbiehajúci do pokutového územia a z hranice päťky dopravil loptu za chrbát Asenja.

Domáci vedomí si tejto straty začali viac riskovať a vysunuli presing veľmi vysoko na polovicu Blaugrana. Výsledkom tejto snahy bolo pár náznakov šancí a problémy Barcelony s držaním lopty, kedy v úvodnej 15-minútovke bola v tomto smere lepšia Žltá ponorka.

Domáci mohli vyrovnať v 20.minúte, keď po pravej strane výborne unikol Cheryshev. Jeho strelu však Ter Stegen dokázal vyraziť.

Na druhej strane mal dobrú príležitosť Iniesta, keď sa skvelo uvoľnil po Messiho centri. Domáci obranca však v poslednej chvíli dokázal zblokovať Andrésovu strelu.

V 39.minúte domáci vyrovnali. Z ľavej strany odcentroval Costa presne na druhú stranu na Jonathana dos Santosa, ktorý osamotený dostal loptu do siete.

Hneď po góle Barca nútene striedala, keď kvôli zraneniu členka musel opustiť hraciu plochu Busquets. Namiesto neho prišiel Mathieu.

2.polčas

Domáci aj v druhom polčase pokračovali v aktívnej hre s maximálnym nasadením. Aj kvôli tomu sa hralo častejšie na polovici Barcy, ktorá sa tak musela brániť.

V 55.minúte Messi prenikol po ľavej strane ihriska a vystrelil z hranice pokutového územia. Brankár Asenjo ale jeho pokus dokázal vyraziť.

V 64.minúte Barca opäť striedala. V zápase skončil Rafinha, ktorého nahradil Xavi.

O minúte neskôr Pina fauloval zozadu prenikajúceho Neymara a rozhodca mu za to udelil červenú kartu.

V 72.minúte Messi vysunul z vlastnej polovice Neymara, ktorý sa okamžite dostal do protiútoku. Mladý Brazílčan mal na druhej strane Suareza, ale situáciu sa rozhodol riešiť sám. Bohužial však nedokázal prestreliť Asenja.

O minútu neskôr však už bol úspešný Luis Suarez. Uruguajčan využil pas od Mascherana, obhodil si Asenja a loptu poslal do prázdnej bránky.

V 76.minúte Lius Enrique využil aj posledné striedanie. Rakitić nahradil Mascherana.

Barca po druhom góle už kontrolovala priebeh zápasu a svojho súpera k ničomu nepúšťala.

V 88.minúte pridala Barca aj tretí gól. Xavi poslal z pravej strany presný center na Neymara, ktorý hlavičkou zakončil.

Zostavy

Villarreal CF: Asenjo, Mario, Musacchio, Ruiz, J.Costa, J.Dos Santos, Pina, Trigueros, Cheryshev, Vietto, Uche

FC Barcelona: TerStegen, Montoya, Pique, Mascherano, Alba, Rafinha, Busquets, Iniesta(C), Messi, Suarez, Neymar

Lavička: Masip, Alves, Mathieu, Adriano, Rakitic, Xavi, Pedro

martin123

3
2015-03-05 19:13:22

Bol to dobrý futbal

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.