Barca to na Camp Nou zvládla. Na domácom štadióne predviedla koncert zahodených šancí, ale presným zásahom Rakitića nakoniec zvíťazila 1-0 a postupuje do štvrťfinále.

1.polčas

Už v 6.minúte mala Barca obrovskú šancu, keď Alves vybojoval loptu a Neymara poslal do čistej šance. Neymarova strela však smerovala iba d tyčky, od ktorej sa lopta odrazila popred bránku mimo.

O päť minút neskôr pohrozil Messi, keď si loptu pekne vymenil s Iniestom a prudko vystrelil. Hart však stál na správnom mieste a loptu vytlačil na roh.

V 14.minúte pohrozili aj hostia, keď po pravej strane prenikol Yaya a hneď prihrával pred bránku na Milnera. Toho však zblokoval Mathieu a Ter Stegen už nemal veľa práce.

Barca držala loptu vo svojej moci častejšie, vysoko napádajúce City však vedelo získať loptu, a tak bola futbal na Camp Nou pomerne vyrovnaný.

V 31.minúte Barca otvorila skóre. Messi potiahol loptu po pravej strane ihriska odkiaľ poslal presný center na Rakitića, ktorý si loptu najprv spracoval a následne prehodil vybehujúceho Harta.

Barca po góle nestrácala zo svojho ofenzívneho apetítu a chvíľami sa zdalo, že ďalší gól v sieti City je iba otázkou času.

V 44.minúte Neymar vysunul Suareza, ktorý razom išiel sám na Harta. Luis však loptu posunul iba do tyčky.

2.polčas

Barca mohla pridať ďalší gól v 48.minúte, keď Messi perfektne našiel Albu. Jordi však loptu napálil iba do Harta.

V 56.minúte mali šancu aj hostia, keď Ter Stegen príliš odvážne do súboja s Aguerom, pri ktorom stratil loptu. Argentínčan našťastie nedokázal dostať loptu do odkrytej bránky.

V 63.minúte Barca pokračovala v zahadzovaní šancí. Opäť prihrával Messi, tentoraz na Suareza, jeho strela však iba obtrela bočnú sieť.

Šancu malo aj City, keď dokázali zatlačiť Barcu do vlastnej šetstnástky. V skrumáži pred bránkou však nedokázali dostať loptu do Ter Stegenovej bránky. Hneď z protiútoku však mohol udrieť Messi. Nepodarilo sa mu však obísť Harta.

V 71.minúte Alba dostal loptu za Hartov chrbát, ale gól správne neplatil kvôli ofsajdu.

V 76.minúte zahodila Barca ďalšiu tutovku, keď Neymar zlyhal na Hartovi. Na druhej strane však Piqué fauloval Aguera v šestnástke a City kopalo penaltu. Aguero však z bieleho bodu zlyhal na Ter Stegenovi.

V 84.minúte Lius Enrique prvýkrát striedal. Z ihriska odišiel Rakitić, do hry sa dostal Rafinha.

V poslednej minúte riadneho hracieho času Barca zahodila aj nemožné. Po rýchlom protiútoku Neymar vrátil loptu Messimu. Leo sa obtočil okolo obrancu, ale loptu nakoniec v čistej pozícii napálil iba do Harta.

V nadstavenom čase striedali domáci opäť. Alvesa nahradil Adriano.

Zostavy

FC Barcelona: TerStegen - Alves, Pique, Mathieu, Alba - Rakitic, Mascherano, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar

Lavička: Bravo, Bartra, Adriano, Xavi, Sergi Roberto, Rafinha, Pedro

Manchester City: Hart - Sagna, Kompany, Demichelis, Kolarov - Nasri, Fernandinho, Touré, Milner - Silva, Agüero

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.