Výkony, aké hráči 'blaugranas' na Majstrovstvách sveta v Afrike predvádzajú, sú pre katalánsky gigant do budúcej sezóny veľkým prísľubom.

Pred začiatkom šampionátu sa Barca pred ostatnými klubmi vytiahla počtom hráčov, ktorí zasiahnu do bojov na turnaji. Teraz na oblátku hráči vytiahli Barcelonu nad ostatné kluby svojou dominanciou na MS po stránke kolektívnej, ale aj individuálnej.

David Villa si už stihol na svoje konto pripísať tri presné zásahy (dvakrát skóroval proti Hondurasu a raz proti Čile) no mohol aj štyri, ak by proti Hondurasu premenil nariadený pokutový kop. Nový hráč 'blaugranas' vedie poradie strelcov na turnaji spolu s Luisom Suárezom (jeden gól proti Mexiku a včera dvakrát rozvlnil sieť Južnej Kórei), Gonzálom Higuaínom (zaknihol si hetrik proti Južnej Kórei) a Róbertom Vittekom (jeden dal proti Novému Zélandu a dvomi presnými zásahmi odstrelil Talianov späť domov na Apeninský poloostrov).



V skutočnosti o všetky štyri góly 'la roja' na šampionáte sa postarali hráči Barcelony, kedy ten štvrtý a rozhodujúci proti Čile strelil Andrés Iniesta.



Barca je taktiež klub, ktorého hráči nastrieľali dokopy najviac gólov na turnaji. Okrem Villu a Iniestu gól zaznamenal aj Mexický kapitán Rafa Márquez (proti Južnej Afrike) a Yaya Touré (úvodný zásah vo víťaznom dueli proti Severnej Kórei). A to Leo Messi zatiaľ ešte neskóroval aj napriek tomu, že na bránku súperov vyslal 20 striel, z ktorých dva skončili na konštrukcii brány a z následných dorážok do prázdnej bránky skórovali dva jeho spoluhráči (Gonzalo Higuaín a Martin Palermo).

Päť gólov na šamionáte dali hráči Atletica Madrid (dva góly Uruguajčan Diego Forlán, jeden dal Simao Sabrosa a dva si pripísal na účet Tiago, o ktorého budúcnosti v klube ešte stále nieje rozhodnuté) a Ajax Amsterdam (tri góly má na konte topkanonier klubu aj Európy Uruguajčan Luis Suárez a po jednom Srb Marko Pantelič a Dán Dennis Rommedahl).

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.