Luis Enrique hovoril na dnešnej tlačovej konferencii najmä o zajtrajšom zápase. Zaznelo staré známe, že nič ešte nie je definitívne, no potom padlo zopár slov aj o porovnaní Suáreza a Ibrahimovića. Tréner zhodnotil úlohu, ktorú zohrala únava v zápase proti Valencii a prezradil, či bude Iniesta a Mathieu fit na zajtrajší zápas.

Možné problémy
Problémom je podstata kôl hraných na dva zápasy. PSG je oponent, ktorý sem síce ide s deficitom, no nič nám nedaruje. Pokúsime sa ten zápas vyhrať, chceme držať loptu a budeme pripravení, ak proti nám budú hrať tak ako v predchádzajúcom zápase alebo úplne inak. Musíme vyhodnotiť, aký štýl hry sa bude hrať.

Šance oboch strán
Bol to dobrý výsledok, ale nie definitívny. Potrebujeme to potvrdiť v ďalšom veľkom zápase. Ak začneme vymýšľať o percentách pre postup môžeme nakoniec vyzerať ako hlupáci alebo spraviť chyby v príprave.

Bude potrebná podpora fanúšikov ako proti Valencii?
V tomto zápase to bude iné, súper má rovnako veľa síl ako my, čo je rozdiel oproti tomu, čo bolo vo Valencii, pretože oni mali viac času na oddych a prípravu. Vieme, že fanúšikovia nás podporia a to je pre nás veľké plus. Naše šance na výhru sú vyššie ak za nami stoja. Robia nás silnejšími a spoliehame sa na nich.

Ibrahimović a Verratti
Po futbalovej stránke sa nič nezmení, čo bude iné je, že do hry PSG prinesú kvalitu na individuálnej úrovni. Na svojich postoch sú to dôležití hráči.
Ibrahimovića všetci poznáme. Je to hráč, ktorý útoku pridá niečo naviac, je schopný strieľať z prvej hociktorou časťou svojho tela, zapája ostatných hráčov a na svojej pozícii je najlepší na svete. Poznáme ho dobre a pridá nám motiváciu naviac.

Iniesta a Mathieu
Andrés je k dispozícii a zúčastnil sa celého tréningu. Jérémy Mathieu je tiež k dispozícii. Má natiahnutý sval, ale bude pripravený.

Stačí aj remíza?
Vždy myslím pozitívne. Úlohou je postúpiť, no v mojom chápaní je výhra vždy lepšia než iný výsledok. Budú momenty, kedy budeme futbalovo trpieť, ako sa to stalo aj v Paríži. Úlohou je postúpiť, no neuspokojím sa s iným výsledkom ako s víťazstvom.

Úroveň futbalu v Európe
Tieto tímy sa možno najprv zdali ako ľahkí súperi, no nie je to tak. Videli sme čo spravilo Porto, ako aj zápas Monaka v Turíne. Vyhrať môže ktokoľvek. V súťaži je viac tímov s reálnou šancou na víťazstvo.

Suárez lepší ako Ibra?
Neviem to posúdiť, pretože som netrénoval Ibrahimovića. Suárez na začiatku vzbudil zopár pochybností. O jeho ťažkom procese začlenenia sa a chcení môžeme hovoriť len v tom najlepšom. Aj keď hráč, ktorého podpisujete, je svetový, neistota tu stále je. Musíte si zvyknúť na tím, spoluhráčov, mesto. A to môže byť zložité. Jeho adaptácia však bola oslnivá.

Foto: as.com
Zdroj: as.com

Barca18

top komentár
64
2015-04-20 18:06:11

Som rád že máme takého trénera akého máme, je skvelý a jeho názory sa mi páčia. :)

A.s.p.a.r

top komentár
44
2015-04-20 18:11:57

Luis Enrique je tréner na správnom mieste v správnom klube a stojí si za svojím ktorý si nedá skákať po hlave

harry525

35
2015-04-20 19:24:06

Ja som mu vdacny predovsetkym ze jeho rotacie. Minuly rok sme v tejto faze sezony uz nevladali a nas herny prejav bol otrasny. Pozrite sa na taky Real, tam Ancelotti nerotoval a teraz ma zranenych klucovych hracov. Ale este nic nieje iste, teraz to treba dotiahnut do slavneho uspesneho konca. Myslim si, ze Barca co sa tyka formy z jednotlivych klubov v LM, ma najvacsiu sancu sa dostat az do finale.

mr-tom

11
2015-04-20 20:30:28

Luis Enrique ako tréner bol jeden z mojich snov po tom , ako odišiel Pep. Je to frajer!

Projekt-V

18
2015-04-20 21:04:39

Si živo pamatám ako tu polovica ludí nadávala na rotácie, keď real v zime s jednou 11kou všetko vyhrával a my sme mali stále inú zostavu.. ale teraz je vidieť, že tie rotácie mali zmysel

juraj2406

1
2015-04-21 07:54:38

Zatial to Enriquemu ide,no ja si ho neviem predstavit pri nakupoch. Barcelona musi byt vzdy top,tak snad to pochopi a nebude spekulovat o nejakych dlhodobych projektoch.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.