V domácom zápase Barcelona nesklamala a tri body ostávajú doma. Pod vysoké skóre sa podpísali Messi, Neymar, Suárez a Xavi. Ďalšie čisté konto pre Brava a ,náklad' v bráne Getafe znamená, že Barça posúva náskok pred Realom Madrid na päť bodov, zatiaľ čo ,biely balet' má ešte zápas k dobru. Značne poteší aj rotácia mužstva, keď v základnej zostave absentovalo veľa hráčov základnej jedenástky a v druhom polčase dostali priestor hráči ako Sergi Roberto, Pedro či Montoya.

1. polčas

Zápas začal hneď z ostra pokusmi najmä na bránu Getafe. V 9. minúte bol Suárez faulovaný vo vnútri pokutového územia. Loptu si na biely bod postavil Messi, nenechal sa rozhodiť gólmanom hostí a krásnou ,panenkou' otvoril skóre zápasu - 1:0.

Po strelenom góle sa však Katalánci neuspokojili a nasledovalo množstvo protiútokov. Po nie príliš istom zákroku Bartru mohlo byť v 15. minúte vyrovnané, keď Bravo musel doslova vytláčať loptu zpod žrde von. Na ďalší gól sme čakali 16 minút, no stál za to. Geniálny Messi opäť našiel šikovným lobom Luisa Suáreza a ten neváhal ponúknutú šancu využiť a cez obrancu z otočky nemilosrdne zavesil - 2:0.

Hra potom mala rýchly spád, keď sa domácim podarilo v rozpätí 15 minút ,naložiť' Getafe tri góly a o výsledku bolo prakticky rozhodnuté. V 28. minúte našiel Suárez Neymara, ten nespanikáril, krásne si zasekol stopéra hostí a nedal Guaitovi žiadnu šancu - 3:0.

O dve minúty neskôr Neymar zakombinoval so Xavim, posunul mu loptu pred pokutové územie a ,El Maestro' nádhernou nechytateľnou strelou poslal Barcelonu do vedenia už 4:0.

Tempo zápasu neupadlo ani po tomto presnom zásahu, hráči Barcelony boli hladní po ďalších góloch a tak sa na listinu strelcov zapísal opäť Luis Suárez. Tento gól, podobne ako aj ostatné, vznikol po nádhernej akcii v podaní Messiho a Xaviho a pripomenul nám toho skvelého Luisa Suáreza z Premier League. Messi si prevzal loptu v strede poľa, predribloval až pred pokutové územie, kde našiel prihrávkou Xaviho, ten neváhal, posunul pätičkou na ,El Pistolera', ktorý to skúsil podobne ako Xavi pred ním - zpoza pokutového územia - a nemýlil sa - 5:0.

Kanonádu prvého polčasu ukončil až hvizd hlavného rozhodcu, ktorý znamenal, že Luis Enrique môže pokojne uvažovať o nasadení náhradníkov, ktorí sa na zápasy väčšinou pozerajú z lavičky.

2. polčas

Po zmene strán sme hneď videli spomínané striedania. Najprv v 46. minúte nahradil Sergi Roberto na defenzívnom záložníkovi Sergia Busquetsa.

Gólostroj Barcelony sa však nezastavil ani na čísle 5. Minútu po vystriedaní Sergia Busquetsa našiel krásnym lobom Suárez Lea Messiho, ktorý si počkal, loptu si spracoval hruďou a chladnokrvne zakončil zpoza brániacich hráčov, pričom bol Guaita v bráne bezmocný - 6:0.

Zvyšok zápasu sa niesol najmä v dohrávaní a šetrení síl. V 59. minúte sa na ihrisko dostal aj Pedro, ktorý vystriedal Xaviho a v 68. minúte zas Montoya nahradil Daniho Alvésa.

Dva góly pre Messiho, 2 pre Suáreza, tímová pohoda a čisté konto pre Brava. Vyzerá to tak, že si Barça načasovala formu naozaj skvele a zas sme o krok bližšie k titulu španielskeho majstra. Najbližší zápas odohráme na Nuevo Arcángel, kde vyzveme Cordóbu.

Zostavy:

FC Barcelona: Bravo - Alvés, Bartra, Mathieu, Adriano - Rafinha, Busquets, Xavi - Messi, Suárez, Neymar

Getafe CF: Guaita - Arroyo, Alexis, Velazquez, Lago - Lacen, Rodriguez - Leon, Hinestroza, Buendia - Diawara

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.