Na tradičnej predzápasovej tlačovke pred novinárov tentoraz zasadol Lionel Messi. Zápas s Bayernom je na programe už zajtra večer a priťahuje pohľady celého sveta.

Pozná ťa Guardiola najlepšie?

"Myslím, že nás dobre pozná všetkých, bol s nami mnoho rokov, prežili sme dôležité chvíle a získali sme spolu viacero titulov. Myslím, že pozná nielen mňa, ale nás všetkých, pretože je to tréner, ktorý všetko pozorne sleduje."

Vzťah s Guardiolom

"Odkedy odišiel, videli sme sa raz na gala FIFA. Okrem toho neudržujeme žiaden kontakt. Mali sme veľmi dobrý vzťah. Motivácia pramení z toho, že je to takéto stretnutie."

Bude sa Bayern po prípadnej prehre vyhovárať na zranenia?

"Výhovorka? Nie. Vtedy sme nemali výhovorku ani my a nebude mať ani Bayern. Sú to dve veľké kluby s veľkou históriou a vynikajúcimi hráčmi. Myslím, že to nemôže byť výhovorka pre nás a ani pre nich."

Vzťah s Luisom Enriquem

"Stalo sa to, čo sa stalo. Viac problémov nie je. Náš vzťah je normálny, dobrý, taký ako mám so všetkými spoluhráčmi. Takisto nemá žiadne problémy ani s ostatnými hráčmi."

Najlepší útok?

"To nemôžem povedať. Ak sa pozriem spätne, mal som to šťastie hrávať s vynikajúcimi hráčmi. Tešil som sa hre po ich boku, tak ako sa teším teraz. V súčasnosti si dobre rozumieme ako na trávniku, tak aj mimo neho a tešíme sa z každého spoločného momentu. Vybrať to najlepšie tridente je veľmi ťažké, pretože som mal vynikajúcich spoluhráčov. A čo sa týka penalty... Dal som mu ju, on ju premenil a nič viac."

Hlad po osobných oceneniach

"Pre mňa sú dôležité len tituly na tímovej úrovni. V minulej sezóne sme nemali šťastie a nevyhrali sme nič, preto túto sezónu mám chuť a nádej, že dosiahneme veľké veci."

Barca favoritom?

"Nevieme či sme favoritom. V tejto časti už favorit nie je. Samozrejme, získať dobrý výsledok je dôležité. Hráme doma, máme šancu dôjsť do odvety s dobrým výsledkom a to je veľmi dôležité."

Ako sa Messi zmenil od čias Guardiolu?

"Snažil som sa využiť všetko, čo som sa naučil od prvého dňa po ten dnešný. Ako hovorím vždy, neustále sa snažím zlepšovať. Počas éry Guardiolu, kedy sme vyhrali mnoho titulov, som sa naučil veľa vecí a hráčsky som dorástol. Celý čas sa snažím svoju hru zlepšiť."

Luis Enrique vs Pep Guardiola

"Nikdy nechcem porovnávať, pretože každý má svoj štýl. V niektorých veciach sa podobajú, v iných nie. Zo súkromného hľadiska si myslím, že obaja sa snažia byť pri hráčoch tak blízko ako sa len dá a vytvoriť tím."

zdroj: fcbarca.com
foto: fcbarca.com

messisko

top komentár
59
2015-05-05 17:09:11

Messi s tebou to dokazeme. :-)

RealCule

-68
2015-05-05 17:47:31

ty by si mu aj rit vylizal, ze? :D

elcentrolino

top komentár
50
2015-05-05 18:00:24

a ty samozrejme svojmu napúdrovanému portugalskému manekýnovi ;)

majo111

12
2015-05-05 19:38:49

pocuvaj ty biela pusinka z bieleho gey klubu rit mozes vylizat tomu vasmu geyovi so 7mickov na chrbte on bude mat s teba velku radost lebo vsetci ste tam nejak podozrivo nagelovani . smrdis mi az z notasa ty gey zmrd!!

Ortiz

0
2015-05-05 22:55:31

ty taky tak drž hubu :DDDD

fofo112

-2
2015-05-06 12:52:59

Ortiz, vy nemáte svoju stránku,čo tu robíte už sa tu cítim pomaly ako na barca cz.

metiuw17

20
2015-05-05 18:02:09

myslim si ze messi ktory je hladny po timovych uspechoch je tri krat nebezpecnejsi ako messi ktory hra na individualne statistiky a to obcas hraval nebudeme si klamat ;) preto si myslim ze guardiola momentalne nevie co bude messi predvadzat v zapase aj ked ho dobre pozna... a nemoze sustredit vsetku pozornost na messiho kedze je tam aj neymar a suarez.. to je moj nazor :)

fofo112

6
2015-05-05 18:46:32

Leo má úplnú pravdu, favorit v tejto štvorke nie je všetko závisí od momentálnej pohody mužstva,strelenia prvého golu a v neposlednom rade super výkon našich hráčov.

tomessi

15
2015-05-05 18:50:40

Na to ze je Leo najlepsi v historii futbalu, drzi sa pri zemi a je mi velmi blizky ako clovek. Nepotrebuje sa hrat na pana boha

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.