Prekrásne futbalové divadlo. Inými slovami sa to ani opísať nedá. Dnešný večer ponúkol pre fanúšika skrátka výborný futbal na oboch stranách. Bitka do poslednej sekundy. Bayern sa nevzdal, naopak zabojoval a odváža si aspoň víťazstvo nad Barcelonou, ktorá ale postupuje do vysneného finále v Berlíne. Zaskveli sa najmä skvelé ,MSN', ter Stegen a na opačnej strane Thomas Müller.

1. polčas

Prvý polčas sa niesol v znamení útočnej hry z oboch strán. Už v 5. minúte mohla Barcelona vyhrávať. Na prihrávku od Daniho Alvésa si za obranu zbehol Rakitić, ktorého ale vychytal Neuer, a o strelu z pomerne veľkej vzialenosti sa hneď pokúšal aj Neymar, no nemecký brankár ostal koncentrovaný.

Skóre sa menilo až v siedmej minúte. Xabi Alonso poslal z rohu pekný center, ktorý dopadol presne na hlavu Benatiu, ktorý otvoril skóre. Ter Stegen už len loptu pohladil končekmi prstov - 0:1.

Barça ale s odpoveďou veľmi dlho nečakala. O osem minút neskôr poslal Messi geniálnou prihrávkou Luisa Suáreza do nájazdu, ten sa neulakomil, posunul Neymarovi pred prázdnu bránu, a ten už nemal problém prekonať Neuera - 1:1.

O 4 minúty však mohol Bayern opäť vyhrávať. Na Lahmov center si nabehol Thomas Müller, lopta mierila presne do šibenice, no parádnym zákrokom ju vytlačil Marc-André ter Stegen.

V 29. minúte zafungovalo pravidlo nedáš-dostaneš. Najprv Lewandowski strelou trafil len do ter Stegena, aby o pár minút opäť Luis Suárez našiel voľného Neymara, ktorý sa ani teraz proti Neuerovi nemýlil - 2:1.

Do polčasu ešte zaujali dva úžasné zákroky barcelonského gólmana. Najprv Schweinsteigerovu hlavičku vytlačil nad brvno, aby potom mohol zoči-voči stlmiť Lewandowskiho strelu z bezprostrednej blízkosti a následne loptu smerujúcu do brány vytlačiť z bránkovej čiary.

2. polčas

Hneď na začiatku druhého polčasu zaujalo striedanie Luisa Suáreza, ktorý pociťoval menšiu bolesť v ľavej nohe, za Pedra. Ináč to vyzeralo tak, že sa Bayern už rozlúčil s účasťou v berlínskom finále, no pravda bola iná.

V 59. minúte Schweinsteiger priklepol loptu Lewandowskimu, ktorý si už proti ter Stegenovi vedel poradiť - 2:2.

Potom Bayern a Barcelona striedali. Najprv za Lahma prišiel Rode a následne za Rakitića prišiel Jéremy Mathieu.

No dve minúty po barcelonskom striedaní sa skóre menilo opäť a tentoraz už naposledy. Po trme-vrme pred pokutovým územím Barcelony priťukol Schweinsteiger tentokrát loptu Thomasovi Müllerovi, ktorý spoza šestnástky nedal ter Stegenovi šanu 2:3.

Hneď po inkasovanom góle vymenil Xavi Iniestu. Tesne pred koncom zápasu ešte Schweinsteiger prenechal miesto Javimu Martinezovi a Müller Götzemu. Dokonca zápasu sa už nič dôležité neujalo, takže sme opäť vo finále Ligy Majstrov a ,treble' je opäť o čosi bližšie!

Zostavy:

Bayern Mníchov: Neuer - Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat - Lahm, Schweinsteiger, Alonso - Thiago - Muller, Lewandowski

FC Barcelona: Ter Stegen - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Rakitič, Sergio, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

foto: vivabarca

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.