Potom čo Javi Martínez padol del Bosquemu do oka a nominoval ho do výberu  Španielskej reprezentácie, môže byť Svetový šampionát pre mladého hráča príležitosťou ako sa zviditeľniť.

Pre tohto hráča je to na tejto úrovni jedinečná šanca ukázať čo v ňom naozaj je. To, že sa už do výberu 'la roja' na šampionát vôbec dostal, svedčí o jeho kvalitách, no na turnaji môže všetkým dokázať, že je pripravený vo veľkom futbale naozaj hrať.

 Aj napriek tomu, že má ešte len 21 rokov, je jedným z najväčších objavov v Španielskej lige a vďaka svojim výkonom ho Vincente del Bosque neváhal do Južnej Afriky vziať. Je fyzicky veľmi dobre disponovaný  a ako kreatívny hráč má aj nesmierne veľkú výdrž. V Bilbau sa všetci zhodujú, že Martínez má pred sebou veľkú budúcnosť.

Guardiola vidí v Javim skvelú náhradu za Yayu Tourého, no ak ho katalánci chcú upísať budú musieť zviesť boj z Realom Madrim, ktorý o mladého hráča prejavil eminentný záujem. Rokovania o príchode Javi Martíneza by sa už čoskoro mali začať, pretože Guardiola už stihol dať pokyn na otvorenie rozhovorov. Barcelona by však začala rokovať aj skôr, ale finančné požiadavky Bilbaa sú dosť vysoko a tu leží celý problém.

Atletico požaduje odstupné vo výške €30 miliónov a 'blaugranas' ho za túto cenu v žiadnom prípade nekúpia. Barcelona za prestup hráča, ktorý by mohol v základnej zostave Barcelony ohroziť Busquetsa, ponúka €12 miliónov.

Javi Martínez, ktorého doterajší profil naznačuje, že má nato byť v budúcnosti hviezdou, včera povedal, že "vo výbere Španielska nemáme žiadnych šéfov, žiadne hviezdy či vodcov. Sme tím, všetci tiahneme za jeden povraz, lebo ak by to tak nebolo, nedosiahli by sme nič. Máme fantastický herný štýl a takto budeme hrať aj naďalej."

 

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.