Odchod futbalovej legendy z Barcelony komentoval aj Pep Guardiola - najúspešnejší tréner v histórii FC Barcelona.

"Odchádza jeden z najväčších. Nech sa budúci hráči od neho učia tak ako som sa od neho ja učil láske k futbalu. Nevidel som jeden jediný deň, počas ktorého by sa netešil lopte," komentoval Guardiola odchod Xaviho Hernándeza na predzápasovej tlačovej konferencii.

"Ak bol priateľský zápas, tak hral. Ak bol zranený, tak hral alebo sa snažil vrátiť čo najrýchlejšie. Je to ten najamatérskejší futbalista, ktorý je zároveň najväčším možným profesionálom akého poznám. Taká je vlastne láska toho chlapa k futbalu," chválil svojho priateľa.

"Xavi sa zaslúžil o to, aby bol najlepším katalánskym futbalistom v histórii. Nielen kvôli titulom, ale aj kvôli láske k futbalu. Tréning bol naplánovaný na 11:00 a on už od 10:40 sa na trávniku hral s loptou s Pedrom, Busquetsom a celým zvyškom," ukončil bývalý tréner Barcelony.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

asklepius

top komentár
51
2015-05-23 16:38:48

To som si vsimol aj v niektorych videach z treningov. Cely zivot behaju za tou loptou zarabaju miliony a je na nich strasny tlak, ale ta detska laska sa im nestratila... Pridu na trening a hned srandicky, finticky, len mat tu loptu na svojej kopacke - cista radost!

gulio

27
2015-05-23 17:30:24

Veď práve to robí velikánov tohto športu,láska k hre zvanej futbal ktorý sa touto hrou vyslovenie bavia a hrajú ako malé deti,a bavia tím milióny fanúšikov po celej zemeguli, lebo to majú v srdci.Visca el Barca!!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.