Grácies Xavi. Rozlúčka s veľkoplepým Meastrom a najlepším záložníkom poslednej dekády bola veľkolepá. Barcelona pripravila pre svoju legendu úžasnú show na Camp Nou a málo ktorému z nás nevytiekla slza. Xavi sa s ligou rozlúčil remízou, o ktorú sa postaral dvoma gólmi Lionel Messi a bezohľadu na výsledok zápasu Realu Madrid sme mohli konečne po ročnej odmlke opäť dvihnúť nad hlavu trofej španielskeho majstra.

1. polčas

Prvý šanca Barcelona a hneď z toho bol gól. Po piatich minútach poslal Messi do brejku Mathieua. Ten si rýchlo zbehol po ľavej strane, nakopol loptu na bránu, brankár Deportiva loptu vyrazil, no tá si našla cestu k Rafinhovi. Ten neváhal, ,preštrikoval' sa s ňou až do pokutového územia, kde našiel krásny mäkkučkým centrom hlavu Lionela Messiho, ktorý už nemal problém poslať Barcelonu do vedenia - 1:0.

O deväť minút neskôr mohol svoj strelecký účet znova zveladiť Messi, no jeho gól bol sporne odpískaný ako postavenie mimo hry.

V 17. minúte najprv brankár hostí, Fabri, zneškodnil Messiho štip)lavú strelu do ľavého dolného rohu brány, aby potom mohol v čistej šanci vychytať aj Pedra Rodrigueza.

Do konca druhého polčasu sa toho už tak veľa neudialo, zaujalo iba striedanie Deportiva, keď z ihriska odišiel Canella a prišiel Medunjanin.

2. polčas

Druhý polčas začal opäť v réžii Barcelony. vysoké držania lopty a obliehanie Deportiva pred vlastnou šestnástkou. Ale Deportivo nakoniec aj druhýkrát v zápase kapitulovalo.

59. minúta. Pedro vysunul krásnou hlavičkou Neymara do samostatného úniku. Sám sa zoči-voči brankárovineulakomil, prihral Messimu pred prázdnu bránu a ten strelil svoj druhý gól v zápase - 2:0.

O štyri minúty neskôr sa striedalo. Za Deportivo odišiel Juan Dominguez a prišiel Oriol Riera, za domácich odišiel debutant Vermaelen a prišiel Douglas.

V 67. minúte však udrelo aj Deportivo. Lopta sa poodrážala od hráčov v pokutovom území Barcelony, až sa napokon dostala k hosťujúcemu Lucasovi, ktorý z otočky nechytateľnou strelou nedal Masipovi šancu - 2:1.

O tri minúty sme však museli striedať znova. Marc Bartra neustál faul od Rieru a musel byť vystriedaný Mascheranom. Následne prišla šanca Deportiva z priameho kopu, no Haris Medunjanin len roztriasol brvno Masipovej svätyne.

Ale predsalen sa hostia dočkali vyrovnania. A opäť to nezvládla naša obrana. Lopta sa opäť poodbíjala v pokutovom územi, až si vybrala kopačku Salomaa, ktorý vyrovnal na konečných - 2:2.

Do konca zápasu ešte zaujalo striedanie Xaviho, ktorý zožal skvelé ovácie od domáceho publika, vystriedal ho Iniesta. Striedali takisto hostia. Z hry odišiel Lucas a nahradil ho Jose Rodriguez.

Máme za sebou teda veľmi emotívne stretnutie, v ktorom sa nám opäť do rúk vrátil titul španielskeho majstra. Ďalší zápas odohráme v sobotu na Camp Nou, kde vo finále vyzmeme baskické Bilbao!

Zostavy:

FC Barcelona: Masip - Adriano, Bartra, Vermaelen, Mathieu - Rafinha, Sergi Roberto, XAVI - Pedro, Messi, Neymar

Deportivo: Fabri - Laure, Lopo, Sidnei, Canella - Bergantinos, Borges - Salomao, Dominguez, Cavaleiro - Perez

foto: vivabarca

Branko

1
2015-05-25 21:38:17

Tých dementov s bubnami nevpúšťať na štadión!!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.