Audiencia Nacional vyhovel žiadosti FC Barcelona, ktorá požadovala, aby sa súdny proces vo veci údajných nezrovnalostí pri prestupe Neymara (kauza Neymargate) presunul zo súdu v Madride na súd do hlavného mesta Katalánska.

Aktuálny prezident FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, bývalý prezident klubu Sandro Rosell a sám klub navrhli madridskému Najvyššiemu súdu, aby prípad postúpil na súd do Barcelony kvôli nekompetentnosti orgánu z hlavného mesta Španielska. Najvyšší súd tento návrh prvotne zamietol, pretože tvrdil, že k údajným nezrovnalostiam došlo v Brazílii, odkiaľ hráč prestúpil. Pri takomto vývoji veci Katalánci chceli, aby zasiahol Audiencia Nacional, čo nakoniec prinieslo požadovaný efekt. Ten dospel k záveru, že údajný trestný čin bol spáchaný v Barcelone, kde klub sídli a nie v krajine hráča. V súvislosti s týmto verdiktom môže Barcelona oslavovať menší úspech, pretože celý proces je postúpený na súd do metropoly Katalánska.

Po zverejnení verdiktu Audiencia Nacional, FC Barcelona publikovala správu, v ktorej uviedla, že Ústredný vyšetrovací súd preukázal svoju neschopnosť a proces bol odobratý z rúk orgánu, ktorý klub vždy považoval za nekompetentný. Klub tiež chcel preukázať svoju plnú dôveru v súdy a chcel tiež ubezpečiť, že ľudia pracujúci v predstavenstve FC Barcelona svoju prácu vykonávajú vždy v súlade so zákonom.

V prípade Neymargate dosiahli Rosell a Bartomeu prvý malý úspech. Teraz, keď sa proces dostal do hlavného mesta Katalánska, Barca sa bude snažiť úplne očistiť svoje meno. Katalánsky klub od samého začiatku tvrdí, že celá vec je nepodložená a nepravdivá.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Grendo

-16
2015-05-25 08:02:44

núúúdááá

sid1

10
2015-05-25 09:39:29

skoncila liga tak ako nemala tak uz na tom kde sa bude konat sud az tak moc nezalezi a da sa to naraz hned vyriesit. Pekne.

cruyff

5
2015-05-25 10:13:50

dosiahli malý úspech...čierne mraky, ktoré sa stiahli na klub po nástupe Rosella, sme ,,skoro,, všetci prežívali veľmi zle. Nestačí len vyhlasovať, že všetko bolo poľa predpisov. Netransparentné jednania, podvedení ľudia SFC Santos a podobné prešlapy v tejto transakcii, si vyžiadali krutú daň a určite Rosell nezdúchol do Londýna, len tak pre ,,pekné oči,,. Časom sa všetko utrasie a výsledok bude taký, ako bude. Pre mňa, aj keby bolo vedenie čisté, ako ľalia,,v kauze Neyogate, tak pre mňa bol dôležitý moment, akým spôsobom sa zbavili Cruyffa. Zaujímavé na tom je, že teraz sa Cruyffovi otvorili všetky dvere v FCB a Bartomeu je na každej jeho akcii. Porque?? Pre tým mu Rosell nevedel prísť na meno. Pošpinil jeho osobu a Johan len vďaku tomu, že ,,s Barcou do konca života,, sa naďalej angažuje v klube. Neexistuje čistiaci prostriedok, ktorý by dokázal túto škvrnu zmyť, už je to zapísané v histórii klubu...visca..

sid1

0
2015-05-25 11:10:09

ak je naozaj Bartomeu na kazdej jeho akcii tak ho celkom lutujem, jeho reci mi silne pripominaju jedneho nasho nemenovaneho byvaleho hokejistu. Tiez vzdy vsetko vie a vsetko skritizuje. A vlastne teraz ma napada, ze je to asi vekom lebo jeden "som najvacsi" brazilec a jeden "som lepsi ako najvacsi brazilec" narkoman posobia na mna rovnako ako Cruyff.

cruyff

1
2015-05-25 16:14:04

veríš tomu, čo si napísal ??

cruyff

1
2015-05-25 16:20:01

ty porovnávaš Golonku s Cruyffom? To ma len usvedčuje v tom, že ti chýba poznanie histórie FCB..

sid1

2
2015-05-25 18:37:55

Porovnavam recami. Ktory pan tu nedavno rozpraval ako neymar messi nemozu fungovat? Zasluzi si maximalnu uctu ale nemysel by sa vyjadrovat k vsetkemu tot vsjo. Lebo mi naozaj zacne pripominat diega.

cruyff

-2
2015-05-25 19:05:13

to čo povedal,,pán,, Johan na adresu Neya a Lea, že na ihrisku to asi medzi takýmito odlišnými povahami, asi nebude fungovať a to si nemyslel len on. Neya som ešte v sfc Santos sledoval dosť často a sfc sledujem aj dnes, tak som si ho vôbec nevedel predstaviť, tak skoro u nás. Dokonca mu to neodporučali ani samotní funkcionári a tréner SFC. Ak by Neyo prestúpil do iného klubu, tak by boli s ním ozaj problémy....po príchode k nám ho mentalita hráčov k tomu nepustila.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.