Druhým hráčom FC Barcelona na tlačovke pre finále v Berlíne s Juventusom bol Gerard Piqué.

Zápas

"Chceme byť častejšie pri lopte, budeme ju kontrolovať. Aj talianske tímy chcú loptu, čo ukázal Juventus v Madride. Sme na to pripravení, budeme sa snažiť im loptu odoberať a tvoriť si akcie prostredníctvom prihrávok. Radi však útočíme aj na brejky, čo sme v tomto roku ukázali. Na výber vlastne máme dva spôsoby, čo nás robí silnejšími."

Forma Barcy je veľmi vysoko

"Myslím, že máme veľký tím, jeden z najlepších v histórii tohto klubu. Na začiatku možno mužstvo nesiahalo po takých výsledkoch, aké sa od neho očakávali, no v druhej časti sme začali vyhrávať a neprestali sme v tom. Pokiaľ chceme byť najlepší, musíme to ukázať zajtra."

Obrana Barcelony

"Ak sa hovorí o defenzíve, ľudia myslia len na obrancu a brankára, no bráni celý tím. Prvými obrancami sú útočníci. Pokiaľ nepomáhajú, vtedy je dobré bránenie nemožné. Podľa mňa to v tom roku máme. Veľmi nám pomáhajú, tlačia na súpera, čo nám uľahčuje hru. Čísla moje tvrdenia potvrdzujú. Claudio získal Trofeo Zamora a my sme hrali v obrane dobre po celú sezónu. Je to jeden z kľúčov k zisku ligy aj pohára."

Prvé veľké finále pre Ter Stegena

"Je mladý, no má mentalitu a spôsob hry, ktorý zanecháva dojem akoby hral priateľský zápas a on odchytá finále Ligy Majstrov. Má úžasnú hru nohami, veľmi si verí a nebojí sa riskovať. Som presvedčený, že zahrá veľmi dobre."

Hodnotenie sezóny

"Bez ohľadu na výsledok finále je to veľká sezóna. Ak vyhráme Ligu Majstrov, zapíšeme sa do histórie, bude to dokonalá sezóna, tak ako v roku 2009. Nachádzame sa 90 minút od dokonalej sezóny."

Porovnanie s Guardiolovou Barcou

"Neviem, či hráme lepšie alebo horšie. Dôležité je to, že sme vo finále Ligy Majstrov. Nenávidím, že sme rok dva dozadu nevyhrávali a ľudia nás porovnávali a preto nechcem, aby nás porovnávali aj teraz. Je to iné mužstvo. Možno, že väčšina hráčov je tu stále, ale nechcem porovnávať. Pre niektorých hráme lepšie, ďalší zas preferujú predchádzajúcu Barcu."

zdroj: fcbarca.com
foto: weloba.com

asklepius

top komentár
43
2015-06-06 11:22:52

Gerard, vobec by som sa nenahneval ak by si zavesil gol hlavou z prveho rohoveho kopu, aspon by si kusok pomohol MSN:D ale uplne staci ak to vzadu zariadis tak aby sme neinkasovali

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.