Sen sa stal skutočnosťou! Barca v Berlínskom finále Ligy Majstrov porazila Juventus 3-1. Tým sa Katalánci stali prvým mužstvom v histórií, ktoré získalo dvakrát treble. O góly v Buffonovej sieti sa postarali Rakitić, Suarez a Neymar. Za Juventus sa presadil Morata.

1.polčas

Barca začala najlepšie ako mohla. Už v 4.minúte sa Katalánci ujali vedenia. Neymar šikovnou prihrávkou uvoľnil nabiehajúceho Iniestu, ktorý pred Buffonom prihral na lepšie postaveného Rakitića, ktorý ľavačkou poslal loptu do siete.

Katalánci na ihrisku dominovali, loptu mali vo svojej moci a najmä útočná trojica robila Juventusu veľké problémy. Ďalší gól v Buffonovej sieti visel na vlásku.

Juventus sa aj preto sústreďoval na pozorné bránenie pred vlastným pokutovým územím a po zisku lopty prechádzal do rýchlych protiútokov.

S pribúdajúcim časom však Barca stratila na intenzite a do hry sa viacej dostával aj Juventus. Aj kvôli tomu sa hráči talianskeho celku častejšie dostávali do nebezpečných pozícií.

Barca bola blízko gólu v 39.minúte, keď strieľal Suarez. Jeho strela však išla tesne vedľa Buffonovej bránky.

2.polčas

Barca začala druhý polčas aktívne a gól na kopačke Suarez. Buffon však vytiahol bravúrny zákrok a loptu vytlačil na roh.

V 55.minúte však Juventus vyrovnal. Tevez sa dostal k lopte v pokutovom území, ale jeho strelu Ter Stegen dokázal vyraziť. Odrazenú loptu však bez problémov dostal do siete Morata.

Katalánci sa začali po inkasovanom góle viac snažiť, zrýchlili pohyb, ale hrali akoby v kŕči. Inkasovaný gól ich evidentne prekvapil.

V 68.minúte sa Barca opäť ujala vedenia. Leo Messi potiahol loptu stredom ihriska a z hranice pokutového územia prudko vystrelil. Buffon jeho strelu síce dokázal vyraziť, ale na dorážku Suareza nemal nárok.

V 71.minúte strelil Neymar gól, ale Katalánci sa tešili predčasne. Lopta sa dotkla Neymarovej ruky a rozhodca tak správne gól neuznal.

V 77.minúte Barca prvýkrát striedala. Iniestu nahradil Xavi, pre ktorého to boli jeho posledné minúty v drese Barcelony.

V 82.minúte mohla Barca streliť ďalší gól. Iniesta perfektne uvoľnil Piquého, ale ten z otočky pálil tesne nad.

V 91.minúte Barca využila druhé striedanie. Do hry sa dostal Mathieu a z ihriska zišiel Rakitić.

V 95.minúte využila Barca aj posledné striedanie. Suareza nahradil Pedro.

V 97.minúte stavil Juventus všetko do útoku a Barcelone sa podarilo dostať do protiútoku. Pedro prihral Neymarovi a Neyo z vnútra pokutového územia prestrelil Buffona.

Zostavy

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra, Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal, Tévez a Morata

FC Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Luis Suárez a Neymar

saamci

23
2015-06-06 23:24:42

KRásny výkon...aj hráči aj rozhodcovia...messi opať fenomenálny ...najlepšie mužstvo na svete...gracies lucho...Visca el Barca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ardit

5
2015-06-07 00:04:09

Rozhodcovia ? To by som nepovedal,ze vyborny zapas

luigi

21
2015-06-07 00:17:56

Ardit - súhlasím.ALE INÁČ FANTASTICKÉ VISCA EL BARCA . A KDE SÚ BLBCI Z REALU ČO TU STÁLE PROVOKUJÚ ??? ASI NEMAJÚ SLOVÁ . CELÁ BARCA TERAZ PO PRÁVE BUDE OSLAVOVAŤ . NECH ŽIJE BARCA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.