23. mája odohral Xavi Hernández svoj posledný ligový zápas na Camp Nou v drese Blaugrana. Následne sa začala rozlúčka s legendou Blaugrana a oslavy majstrovského titulu. Denník Revista Barca vybrala 10 fotografií z večera, ktoré Xavi následne okomentoval.

"Keď som zbadal mozaiku, bol som ohromený. Myslel som si: 'Matka Božia, čo ma to čaká, v takýto spôsob začíname priskoro!' Stále som ešte mal zodvihnúť majstrovský pohár, rozlúčiť sa s ľuďmi. Bola veľkolepá!"

"Tá fotografia je úžasná, páči sa mi darček, ktorý mi klub k mojej rozlúčke pripravil. Zavesím si ju v mojom múzeu."

"Poprosil som Lea, aby ma nechal kopnúť a bol to najhorší priamy kop v mojej kariére. Lopta vyletela do oblakov. Boli to nervy."

"Veľmi ma tešilo, že zmena prišla za Andrésa. Jeho správanie sa ku mne za celý ten život a aj v tých posledných mesiacoch bolo vynikajúce, na 10 bodov."

"V hlave som mal už iné veci a Andrés, ktorý stretnutie ukončil ako kapitán ku mne prišiel, aby mi dal kapitánsku pásku. Je to športová aj ľudská úcta, ktorú máme. Odchádzam spokojný a vedomý si dobre vykonanej práce. Zároveň sa presvedčený, že v šatni zostávajú veľkí ľudia. V ten deň som cítil veľký rešpekt zo strany spoluhráčov a bude mi za nimi smutno."

"Odchádzam spokojný vďaka zrealizovanej práci a vynikajúcej atmosfére, ktorá v šatni zostala."

"Prechádzka okolo celého trávnika na štadióne ma stála veľa, pretože som hanblivý a išiel som sám. Ale pokrik ľudí, ktorí vám tlieskajú a skandujú vaše meno... Je to pekné. Mal som z toho husiu kožu."

"Dotklo sa ma, keď som v čestnej lóži zbadal svoju rodinu a plačúcu Nuriu. Je to veľa rokov a nie všetko bolo jednoduché, no oni vždy stáli pri mne. Nuria je najdôležitejšia osoba v mojom živote a teraz budeme rodičia."

"Mal som to premyslené už skôr, aby som si s pohárom urobil fotografie, keď už budeme o niečo pokojnejší, no potom som zbadal, že nás natáčajú."

" Je to skupina ľudí, ktorí pri mne boli vždy. Priatelia, rodina, tí, ktorí ma nikdy nesklamali. Chýba tu jedine skupina S'Agaró. Nachádzajú sa tu priatelia, s ktorými spoločne kráčam od školských čias."

zdroj: weloba.com
foto: weloba.com

0lk0zeman

22
2015-06-30 19:12:27

nezabudnuteľná a zrejme aj najväčšia legenda tohto klubu :)

Grendo

11
2015-06-30 20:14:36

óóó...som nevedel, že bude tato...velká gratulácia aj k tomuto úspechu...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.