Barcelona v prvom zápase predsezóny dokázala poraziť výber Los Angeles Galaxy pred zrakmi 92 000 divákov na Rose Bowl Stadium 2-1. Hráči Blaugrana sa predviedli výborným výkonom aj bez svojich najväčších hviezd.

Bol to typický zápas Barcelony proti zaparkovanému autobusu, kedy zverenci Luisa Enriqueho dominovali po celý jeho priebeh, strelili nejaký ten gól a inkasovali zo štandardnej situácie. Mužstvo z MLS ukázalo dobre organizovanú defenzívu, keď bránilo takmer 6 hráčov v defenzívnej línii. Čo nám teda prvý zápas po letnej prestávke ukázal?

Nové dresy sú frajerina

Prvý návrh týchto dresov vzbudil u veľkého počtu fanúšikov Blaugrana negatívne reakcie. Hnevalo ich najmä rozhodnutie vymeniť klasické vertikálne pruhy za horizontálne. Proti Galaxy sme však hráčov v týchto dresoch po prvýkrát videli v zápase a vyzerá to fantasticky. Od dresu až po štulpne je to celé frajerina. Dobrá práca NIKE.

Busquets a Rakitič = úžasní!

Pre týchto dvoch stredopoliarov akoby letná prestávka nič neznamenala. Vôbec nebolo badať, že obaja hráči majú za sebou 45-dňové prázdniny. Predviedli skvelý výkon. Sergio výborne čistil priestor pred štvoricou zadákov a začínal tvoriť od vlastného pokutového územia. Rakitič bol zas až pridobrý na to, že išlo o prvý prípravný zápas novej sezóny. Nebehal až tak veľa, no vynahrádzal to prihrávkami a staral sa o držanie lopty tímu.

Budúcnosť Barcy? Môžeme byť pokojní...

Luis Enrique v zápase testoval viacero mladých talentov a podľa toho, čo sme proti Galaxy videli, nemusíme sa ďalšieho napredovania FC Barcelona obávať. Samper bol geniálny, Gumbau takisto nesklamal, predviedol sa aj Halilovič a Sandro búšil do obrany súpera pri každej príležitosti. Títo mladíci sa vôbec nebáli a s podporou trénera dostanú šancu aj v súťažnom zápase. Určite ich uvidíme hrať proti United aj Chelsea, čiže všetci si prídu na ďalšie nesmierne cenné minúty proti súperom zvučného mena.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: barcablaugranes.com

MiskoTM

34
2015-07-22 11:09:24

anoo ja som to vedel ze v tych dresoch to bude nadhera v televizních obrazovkách :)

Domink

11
2015-07-22 11:10:12

A čo Munir?

flegmatik

3
2015-07-22 11:38:38

Gumbau nesklamal? No neviem, mňa Gumbau teda sklamal. Takisto Halilovič nepresvedčil. Munir nahral na gól ale inak tiež nič moc. Rafinha v sľubných šanciach volil vždy to horšie riešenie ... Naopak pred Ivanov výkon by som dal výkon Sergi Roberta ten bol geniálny, takisto so Samperom.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.