Xavi Hernández poskytol rozhovor pre internetovú stránku svojho nového zamestnávateľa. V klube je pritom považovaný za vodcu a za jedného z najlepších záložníkov futbalovej histórie a legendu FC Barcelona.

Bývalý hráč Blaugrana len nedávno začal dobrodružstvo s Al-Sadd a doteraz je zaskočený úrovňou tímu. Xavi povedal, že "tu je tím ako rodina, skupina ľudí, ktorá nepretržite pracuje, aby dosiahla úspech a to má za následok, že sa rýchlejšie aklimatizuje." Španiel si pochvaľoval realizačný tím, ktorý podľa neho "vynakladá veľa úsilia, aby sme boli pripravení na novú sezónu." Následne dodal, že Al-Sadd sa môže rovnať s profesionálnymi európskymi klubmi.

Xavi tiež spomínal na to akú úlohu pri jeho príchode do Al-Sadd zohral Raul González, legenda Realu Madrid: "Raul mi povedal akým pokojným a pohostinným miestom Katar je a opísal mi úlohu, akú zohráva katarská Akademia Aspire." Záložník priznal, že na MS v roku 2022 musí reprezentácia Kataru ukázať ako veľmi sa rozvinula a on v tomto smere chce pomôcť.

Na otázku o vlastnej budúcnosti sa Xavi nebál povedať, že "futbal je môj život a nehodlám s ním skončiť. Možno budem trénerom alebo športovým riaditeľom. Po odchode na dôchodok sa rozhodnem, čo budem robiť," povedal.

Španielska hviezda tiež komentovala možnosť návratu Guardiolu do Barcelony: "Čas strávený s Pepom sa mi páčil a viem, že keď príde ten správny čas, do klubu sa vráti," uzavrel.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.