Ďalší zápas a ďalšia prehra pre Kataláncov. Blaugranas však tento duel mohli aj vyhrať nebyť tragického zakončenia. Z množstva šancí využili len jednu zásluhou Luisa Suareza. Zápas tak ukázal, na čom musia zverenci Luisa Enriqueho popracovať.

Defenzíva Barcy stále spinká

Zo strany Barcelony sme videli ten istý začiatok zápasu ako počas celej predsezóny - lenivé bránenie, slabé dostupovanie, slabá pomoc obrane, slabá motivácia a pár inkasovaných gólov hneď zo začiatku. Tak ako v uplynulých zápasoch, góly hráčom poslúžili ako budíček a mužstvo následne hralo zreteľne lepšie. Samozrejme, o nič sa teraz nehrá a v obrane nebehá Mascherano, ktorý každého povzbudzuje a ide vždy na doraz. Bez neho je potom ťažké nájsť rytmus v zápase, ktorý patrí do kategórie prípravných. No problémy v obrane boli evidentné a ak sa neodstránia, budú Barcelonu počas sezóny v oficiálnych zápasoch poriadne bolieť.

Stred poľa hrá už teraz na vysokej úrovni

Luis Enrique využíval základových stredopoliarov po väčšinu zápasu a tí hrali takmer bezchybne. Rakitič a Iniesta ukázali niekoľko precíznych dlhých lôpt, v útočení sa rozhodovali veľmi inteligentne a vo vysokom presingu tímu zohrávali kľúčovú úlohu. Rakitičova asistencia na Suarezov gól bola pastvou pre oči a možno usúdiť, že ak sa stredu poľa budú v tejto sezóne vyhýbať zranenia, bude sa na čo pozerať.

Zakončovanie je tragické

Barca si v štyroch doterajších prípravných zápasoch dokázala vytvoriť kvantum gólových príležitostí a hráči sa mnohokrát nachádzali vo vynikajúcich pozíciách. No zakončenie bolo tragické. Ešte aj Suarez, ktorý dal 3 góly, mal veľmi nízku efektivitu streľby. Po návrate Neymara a Messiho by však malo trápenie v útoku pominúť.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: barcablaugranes.com

Barcelonista

14
2015-08-03 20:44:06

Ukazal ze Barca je bez Mascheho a Messiho stratena...

Barcelonista

24
2015-08-03 22:04:30

Smutne zistenie pre vsetkych co mi dali minus ze? Lenze obrana bola bez Javiera uplne derava a neorganizovana a utok nedokazal zakoncovat s vynimkou Suareza. A na toto mi nemoze nijto nic povedat, to su proste fakty.

singo1

8
2015-08-03 22:50:30

Suhlasim s tebou ono nemozes napisat nic zle :) aspon ked s tebou nesuhlasia nech napisu dovod.jednoducho 4 hraci chybali.pedro lietal ako mys .munir to bol des halilovica som videl zahrat iba v tom prvom zapase .a sama nepresnost v nahravkach.bartra este musi veeela makat aby bol v zaklade.ale bola to nastastie iba priprava.dufam ze uz v stredu nastupia vsetci

matryx68

7
2015-08-04 07:53:22

Pedro síce lietal ako myš (skôr netopier, to je lietajúca myš), ale bez efektu. Buď nebol tam, kde mal byť, alebo zle zakončil.

MiskoTM

10
2015-08-03 23:15:40

vobec netreba brat do uvahy tieto pripravne zapasy, s alvesom mascheranom messim a neymarom to bude uplne ina kava

matryx68

1
2015-08-04 07:55:15

kašlite na prípravné zápasy, o nič nešlo. i keď to pravých culés mrzí, lebo sa tešili na kvalitné zápasy. radšej prehrať všetky zápasy v príprave a potom v sezóne vyhrať všetko, ako naopak (však, Real)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.