Dráma v Tbilisi. Barca vo finále Európskeho superpohára mala zápas vo svojich rukách, keď ešte na začiatku druhého polčasu viedla 4-1. Hráči Seville však šokujúco dokázali vyrovnať na 4-4 a poslať zápas do predlženia. Tam bol hrdinom Pedro, ktorý svojim gólom rozhodol, že trofej majú Katalánci.

1.polčas

Sevilla pohrozila hneď na začiatku zápasu, keď Mascherano v poslednej chvíli zastavil prenikajúceho Reyesa, ale iba za cenu faulu. Sevilla dostala možnosť priameho kopu, ktorý Banega nekompromisne premenil. Ter Stegen iba bezmocne pozeral ako mu lopta spadla do siete.

Barca však odpovedala bleskovo. Už v siedmej minúte mali Katalánci možnosť kopať priamy kop po faule na Suareza. Messi podobne ako Banega nedal brankárovi šancu.

Messi a spol. po vyrovnávajúcom góle zvýšili obrátky a s pribúdajúcim časom sa Katalánci stávali čoraz dominantnejším tímom na ihrisku.

V 15.minúte Sevilla faulovala Rakitića a Barca dostala opäť možnosť kopať priamy kop. Tentoraz už z ťažšej pozície, ale aj napriek tomu, Messi dokázal namieriť presne a poslať svoj tím do vedenia.

V 28.minúte dostala Barca loptu za Betov chrbát aj tretíkrát. Suarezov gól však nebol uznaný kvôli ofsajdu.

Zápas časom už stratil trochu na tempe, ale Barca bola poriadne nebezpečná aj naďalej a chvíľami to vyzeralo tak, že ďalší gól v sieti Seville môže padnúť každú chvíľu.

V 41.minúte však pohrozila aj Sevilla, keď po dlhšom držaní lopty prenikli hostia z pravej strany. Tesne pred bránkovou čiarou musel hasiť Dani Alves.

V 44.minúte pridala Barca ďalší gól. Suarez najprv zahodil obrovskú šancu, keď sa na Beta rútil úplne sám. Loptu však ešte zachytil a dokázal prihrať na Rafinhu, ktorý loptu zagúľal do siete.

2.polčas

Variabilitu hry Barcelony krásne ilustrovala akcia zo začiatku druhého polčasu, kedy Mathieu z ľavej strany prihrával do päťky na Piquého.

V 52.minúte to bolo už 4-1. Sergio Busquets perfektne prečítal rozohrávku súpera, zachytil loptu a okamžite ju poslal na voľného Suareza. Uruguajsky kanonier nenechal nič na náhodu a loptu okamžite poslal do siete.

V 57.minúte Sevilla znížila. Po rýchlom protiútoku Vitolo centroval z ľavej strany presne na nabiehajúceho Reyesa, ktorý z tesnej blízkosti prekonal Ter Stegena.

V 63.minúte Luis Enrique prvýkrát striedal. Z ihriska odišiel Iniesta, ktorého nahradil Sergi Roberto.

V 71.minúte sa zápas zdramatizoval, keď Mathieu fauloval Vitola v pokutovom území a Sevilla kopala pokutový kop. Gameiro sa z bieleho bodu nemýlil.

V 78.minúte sa striedalo opäť. Bartra nahradil Rafinhu. Luis Enrique tak posilnil defenzívu.

V 81.minúte Sevilla vyrovnala. Bartra si nedokázal ustrážiť Imobileho, ktorý presnou prihrávkou našiel Konoplianku, a ten zakončil do prázdnej bránky.

Predĺženie

Hneď na začiatku predĺženia Barca striedala. Do hry sa dostal Pedro a opačným smerom putoval Mascherano.

Hra zo strany Barcy ako keby stratila koncepciu, hráči nevedeli čo majú hrať, zbytočne strácali loptu a ani kúskovanie hry početnými faulami Barcelone nepomáhalo.

Katalánci postupne opäť prebrali kontrolu nad zápasom a svojho súpera zatlačili na jeho vlastnej polovici. V ofenzíve sa však nedarilo nič vymyslieť.

V 114.minúte mala Barca po faule na Messiho výhodu priameho kopu. Messi tentoraz síce trafil iba múr, odrazenú loptu však okamžite pálil na bránku, kde Pedro dokopol loptu do siete za bezmocného Beta.

V 119.minúte Dani Alves neudržal nervy na uzde a úplne zbytočne napadol Krohn-Dehliho. Mal obrovské šťastie, že mu rozhodca za tento exces neudelil červenú kartu.

V posledných sekundách mala Sevilla obrovskú šancu, keď do prázdnej dorážal Rami. V čistej šanci však trestuhodne minul.

Zostavy

FC Barcelona: Ter Stegen, Daniel Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu; Busquets, Rakitic, Iniesta; Rafinha, Messi a Luis Suárez​

Sevilla FC: Beto; Coke, Rami, Krychowiak, Tremoulinas; Krohn-Dehli; Iborra; Vitolo, Banega, Reyes; Gameiro​

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.