Barca sa na domácom štadióne pokúšala o zázrak, ale neúspešne. Katalánci potrebovali dohnať štvorgólové manko, ale do siete Iraizoza to nepadalo. Jediným strelcom domácich bol Leo Messi. Hostia gólom Aduriza pred koncom dokázali vyrovnať a získali tak Španielsky superpohár.

1.polčas

Barca začala vo vysokom tempe a už v 6.minúte mala Barca dve veľké príležitosti. Najprv Pedrovu strelu dokázala obrana hostí zblokovať a o pár sekúnd neskôr napálil Piqué brvno.

Katalánci hneď od začiatku ukazovali, že sa o výsledok chcú pobiť. Hralo sa prakticky iba na polke Bilbaa a hneď od začiatku zápasu to pred Iraizozom horelo. Domácim však vôbec nevychádzala koncovka.

Athletic vsadil na taktiku zabezpečenej obrany. Prakticky celé mužstvo bránilo na svojej polovici a po prípadnom zisku loptu rýchlo vyrážalo do protiútoku. Problémy domácej obrane robil najmä rýchly Aduriz.

S pribúdajúcimi minútami však Barca vyzerala byť čoraz viac bezzubá. Hostia výborne bránili a domáci sa pred Iraizoza dostávali iba minimálne.

V 43.minúte Barca otvorila skóre. Po centri od Rakitiča sa k lopte dostal Messi a z bezprostrednej vzdialenosti prepálil brankára hostí.

2.polčas

Barca aj do druhého polčasu vstúpila aktívne a na svojho súpera okamžite zatlačila. Obrana Athleticu však výborne dostupovala a uzatvárala priestor. Katalánci sa kvôli tomu nevedeli dostať pred brankára Aduriza.

V 56.minúte utrpela Barca veľkú stratu, keď po protestoch kvôli neodpískanému ofsajdu dostal Piqué červenú kartu. Katalánci tak dohrávali o desiatich.

Barca pokračovala v tlaku aj napriek vylúčeniu a v 59.minúte mal na kopačke gól Rakitić, ktorého našla prihrávka od Mathieuho. Ivanovi však lopta skĺzla po kopačke a tesne minula bránku.

V 68.minúte Luis Enrique striedal a to hneď dvojnásobne. V zápase skončili Rakitić a Pedro. Do hry sa dostali Munir a Sandro.

V 73.minúte sa dostal do protiútoku Suarez, keď zužitkoval prihrávku od Messiho. Luis však pálil tesne vedľa.

V 74.minúte Athletic dokázal vyrovnať. Mathieu prehral hlavičkový súboj o vysokú loptu a Aduriz sa razom ocitol sám pred Bravom. Prvú strelu barcelonsky brankár ešte dokázal vyraziť, ale následnú dorážku už nie.

Po vyrovnaní sa zápas už iba dohrával. Hráči Barcelony si už uvedomovali, že o titule je rozhodnuté a niečo ukázať sa snažili iba striedajúci mladíci.

Zostavy

FC Barcelona: Bravo, Piqué, Rakitic, Sergio, Alves, Pedro, Iniesta, Suárez, Messi, Mascherano and Mathieu

Athletic Club: Iraizoz, De Marcos, Balenziaga, Etxeita, Laporte, Gurpegi, Beñat, Eraso, Bóveda, Aduriz, Susaeta.

Vojta_FCB

0
2015-08-18 00:16:25

Bude chybět PIque ?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.