Barca na tretí pokus už dokázala poraziť Athletic. V prvom ligovom kole si Katalánci odnášajú z Bilbaa všetky tri body. Jediným strelcom zápasu bol Luis Suarez.

1.polčas

Zápas bol hneď od začiatku taktickou bitkou. Obe mužstvá hrali opatrne, s tým, že domáci sa skôr sústreďovali na pozornú defenzívu spojenú s vysokým napádaním, a Barca dominovala v držaní lopty. Hralo sa však najmä v strede ihriska.

V 19.minúte Barca nútene striedala. Z hry musel odísť zranený Dany Alves. Na jeho miesto prišiel Sergi Roberto.

Krátko po striedaní sa Barca prvýkrát dostala do šance. Katalánci dokázali zatlačiť domácich pre ich šestnástkou a po skrumáži sa dostal k strele Iniesta. Jeho pokus však domáca obrana dokázala zblokovať.

V 30.minúte domáci obranca fauloval Suareza v pokutovom území a rozhodca ukázal na biely bod. Messi však penaltu nedokázal premeniť.

V 34.minúte mala Barca ďalšiu veľkú šancu na gól, keď po pravej strane prenikol Sergi Roberto. Ten prihrával pred bránku na Suareza, ale brankár Iraizoz vytiahol výborný zákrok.

Barca sa postupne stávala nebezpečnejším mužstvom, v ofenzíve začínali útočníci Kataláncov nebezpečne hrýzť. Hostia sa však trápili v koncovke.

2.polčas

54.minúte sa Barca ujala vedenia. Po ľavej strane výborne unikol Jordi Alba a okamžite centroval pred bránku. Tam už čakal na loptu Luis Suarez a pravačkou nedal Iraizozovi šancu.

Katalánci aj po strelenom góle na ihrisku dominovali, navyše pôsobili istejším dojmom, presnejšie si prihrávali a na ihrisku boli jednoznačne lepším mužstvom.

V 60.minúte mohla Barca pridať ďalší gól. Keď z vnútra pokutového územia pálil Sergi Roberto. Jeho tvrdá strela ale iba opečiatkovala konštrukciu domácej bránky.

V 67.minúte Barca druhýkrát striedala a opäť nútene. V súboji s Adurizom sa zranil Segio Busquets a ihrisko opustil na nosidlách. Na jeho miesto prišiel Marc Bartra.

V 82.minúte využil Luis Enrique aj posledné striedanie. Hraciu plochu opustil Rafinha a na jeho miesto prišiel Sandro.

Zostavy

Athletic Bilbao: Iraizoz - De Marcos, Laporte, Elustondo, Balenziaga - Benat, Mikel Rico - Eraso, Susaeta, Sabin - Aduriz

FC Barcelona: Bravo - Alves, Mascherano, Vermaelen, Alba - Rakitič, Sergio, Iniesta - Messi, Suárez, Rafinha

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.