Španielsky reprezentant David Silva (24) prestúpi do Manchestru City, ako o tom informuje officiíalna stránka "The Citizens". Hráčov agent, súčasný klub (FC Valencia) ako aj nový zamestnávateľ (Manchester City) dosiahli kompromis a Silva tak podpíše 4-ročný kontrakt hneď potom, ako sa jeho povinnosti na MS v Afrike skončia. Podpisu bude ešte predchádzať tradičné lekárske vyšetrenie, ktoré je považované iba za určitú formalitu.

"Najprv by som sa chcel poďakovať Valencii a jej lojálnym fanúšikom, spoluhráčom a trénerskému kolektívu. Mám za sebou 6 rokov vo Valencii, oni ma objavili ako futbalistu a preto bude klub stále jedinečný pre mňa," citovala Silvu officiálna stránka.

"Je správny čas, aby som si našiel novú výzvu a už sa neviem dočkať toho, aby som mohol hrať v Anglicku za Manchester City.  Premier League je jedna z najlepších líg a chcem priniesť do klubu úspech a chcem získať trofeje pre klub."

V minulosti bol David Silva často skloňovaný s prestupom do FC Barcelona, napokon ale však záujem "Blaugranas" o Silvu ubudol. Prestupová čiastka ako aj výška platu nebola na stránke zverejnená, špekuluje sa však, že Španiel si v Manchestri bude užívať plat € 7 miliónov ročne.

 

Zdroj : mcfc.co.uk

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.