Už dnes sa proti sebe postavia FC Barcelona a Malaga. Nebude to len duel medzi hráčmi na ihrisku, ale aj medzi taktikami dvoch pomerne mladých trénerov, ktorí sa navzájom dobre poznajú ešte z hráčskych čias. Luis Enrique a Javi Gracia proti sebe odohrali hneď desať duelov.

Luis Enrique a Javi Gracia, narodení len sedem dní po sebe v roku 1970, debutovali v tom istom roku (1989) a takisto naraz ukončili kariéru (2004). Týmto sa však ich podobnosti končia. Kým tréner Blaugrana debutoval v drese Sportingu, kouč Malagy začínal svoju profesionálnu kariéru v druhej najvyššej španielskej lige - v Bilbau.

Obaja dali kopačky na klinec v tej istej lige, v ktorej začali. Enrique v poslednej sezóne priviedol ako kapitán Barcu k ligovému titulu, Gracia skončil v Cordobe. Počas pätnástich rokov kariéry sa stretli 10-krát. Prvýkrát to bolo pri bezgólovej remíze medzi Realom Madrid a Valladolidom.

Keď sa pozrieme na ich históriu, Lucho vyhral nad Garciom 4 zápasy, Gracia nad Enriquem dva a zvyšné štyri sa skončili nerozhodne.

Zdroj: fcbarcelona.com
Foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.