Barca zvládla aj druhý náročný, vydretý duel. Na domácej pôde zdolala Málagu jednogólovým rozdielom a získala tak ďalšie tri body. Jediný presný zásah stretnutia si pripísal Thomas Vermaelen.

1. polčas

Zápas sa začal podľa očakávania, domáci sa snažili držať loptu, no Málaga vysoko napádala a narúšala rozohrávku ešte na polovici Barcelony. Vo štvrtej minúte sa po rohovom kope podarilo Luisovi Suarezovi prekonať Kameniho, no rozhodca z dôvodu útočného faulu gól neuznal.

Prvý strelecký pokus sme videli v deviatej minúte. Brankár hostí však s Busquetsovou strelou nemal väčšie problémy.

V štrnástej minúte sa uvoľnil Lionel Messi a vypálil spoza šesnástky. Obrana Málagy však zblokovala na druhý roh pre Barcu.

O päť minút nato sa dostal k šanci aj hosťujúci celok. Odrazená lopta sa dostala až k Juankarovi, ktorý skúsil vystreliť spoza polovice ihriska a prelobovať Brava, stojaceho ďaleko pred svojou bránou. Našťastie pre Barcu však jeho strela letela príliš vysko.

V 26. minúte si Barca vypracovala najväčšiu šancu doterajšieho priebehu. Po krásnom Messiho centri si nabehol Javier Mascherano, ktorý však hlavičkoval len do brvna.

V 35. minúte sa k šanci dostali aj Los Boquerenos. Za pozemným centrom sa naťahoval Cop, no na loptu už nedočiahol tak, aby mohol Brava ohroziť. Z akcie na druhej strane vzišla možnosť aj pre El Pistolera, no jeho strela nebola dosť dôrazná.

V 39. minúte došlo k spornému momentu, keď mali domáci kopať pokutový kop. Obranca hostí, Torres jasne zahral v šesnástke rukou, no rozhodca nepískal.

2. polčas

V 50. minúte došlo k nádhernej narážačke medzi Neymarom a Messim, Argentínčan sa však v kľúčovej chvíli, kedy už mohol zakončovať pošmykol.

O dve minúty neskôr prišla ďalšia obrovská šanca pre Kataláncov a opäť bolo v hlavnej úlohe duo Messi-Neymar. Po nádhernom sóle Brazilčana sa dostal Leo ku koncovke, no Kameni si s jeho strelou poradil a vytlačil ju na roh.

V 58. minúte opäť strieľal Messi, opäť nebezpečne. Kamerunský brankár si však zase poradil. Vzápätí sa k strele odhodlal aj Iniesta, no jeho prudká rana tesne minula bránu.

V 63. minúte prišlo k striedaniu. Menej viditeľného Rakitića nahradil Rafinha.

Barca postupne stupňovala tlak. V 65. minúte sa dostal k ďalšej šanci najlepší hráč Európy. Tenotkrát z uhla, no z bezprostrednej blízkosti pravačkou trafil len do gólmana.

Jednoznačne najaktívnejší hráč Messi vystrelil o pár sekúnd neskôr asi zo vzdialenosti 22 metrov, no opäť sa mu Kameniho prekonať nepodarilo.

V 73. minúte to však konečne prišlo! Gólovo sa presadil Thomas Vermaelen, ktorý sa dostal k lopte, ktorú len pred seba vyrazil Kameni. Treba však pochváliť Luisa Suareza, ktorý pri tomto góle zohral kľúčovú úlohu.

Po dlhom čase sa do útoku dostala aj Málaga. V 80. minúte však Darder vystrelil veľmi nepresne.

V 85. minúte odišiel aj jeden z najlepších hráčov na trávniku - Neymar. Nahradil ho Sandro. O päť minút nato odišiel aj hrdina dňa, Vermaelen. Na posledné tri minúty si zahral Mathieu.

Barca si už zvyšok duelu odkontrolovala a pozorne si strážila loptu. Málaga sa ešte dostala do jedného náznaku šance, no keďže gól nepadol Luis Enrique môže byť s dnešným bodovým ziskom spokojný.

Zostavy:

Barcelona: Bravo; Sergi Roberto, Mascherano, Vermaelen ('90 Mathieu), Jordi Alba; Rakitić ('63 Rafinha, Busquets, Iniesta (c); Neymar ('85 Sandro), Suarez, Messi.

Málaga: Kameni; Rosales, Angelari, Welington (c) ('25 Albentosa), Torres; Horta ('76 Añor), Recio, Tissone, Juankar; Amrabat ('Charles), Cop.

Zdroj: forcabarca.sk

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.