Barca po dvoch kolách La Ligy získala plný počet bodov a to aj napriek tomu, že obidva doterajšie duely boli pre ňu extrémne náročné. Vo včerajšom zápase sa Kataláncom podarilo poraziť Málagu najtesnejším rozdielom, 1-0. O jediný gól sa postaral Thomas Vermaelen. Aké tri veci nás tento zápas naučil?

Neymar si zaslúži trpezlivosť

Brazílčan vynechal prvé zápasy sezóny z dôvodu nepríjemného mumpsu. Bolo na ňom vidieť, že oproti ostatným spoluhráčom nebol dostatočne rýchly, jeho driblovanie ešte nebolo na jeho tradičnej úrovni a spravil aj zopár zlých rozhodnutí. Nič to však nemení na fakte, že kapitán brazílskej reprezentácie dodal hre Blaugranas potrebnú iskru. Našu trpezlivosť si určite zaslúži.

Defenzíva sa zohráva a zlepšuje

Od zápasov Španielskeho superpohára, ktorý odohrali Luchovi zverenci proti Athletic Bilbao sa obrana Barcelony viditeľne zlepšila. V prvých dvoch ligových dueloch si Claudio Bravo dvakrát udržal čisté konto, o čo sa zaslúžila celá obrana. V prvom rade však stopérska dvojica Javier Mascherano - Thomas Vermaelen, ktorí počas celých 180-tich minút snáď nespravili jedinú chybu.

Vermaelen!!!!!!

So Sergim Robertom je Thomas Vermaelen rozhodne najväčším prekvapením doterajšej sezóny. Belgičan, ktorý vynechal celú minulú sezónu z dôvodu zranenia, sa tak môže konečne ukázať v dobrom svetle. To sa mu zatiaľ darí. Thomas je perfektný vo vzduchu, pozorný v defenzíve a nezabudnime ani na to, že proti Málage sa stal jediným strelcom zápasu.

Zdroj: barcablaugranes.com
Foto: archív

dardel

24
2015-08-30 15:25:16

Zapas nam ukazal aj to, ze stale mame problemy s muzstvami ktore podtavia proti nam 10 hracov v 16ke. Hra sa miestami opat stala "hadzanou" a tazko sa hladali miesta kadial utocit. Snad ked sa aj utok rozbehne a najma sa zacne lopta rozdavat rychlejsim tempom budeme mat riesenia

Messi10Neymar

13
2015-08-30 15:34:35

Šak jasne keď betonovali. Proti Atleticu to bude oveľa lepši futbal.

zajo6991

5
2015-08-30 22:21:27

V takejto situácii by som kašľal na držanie lopty ahádzanú pred súperom, ale nechal by som schválne hrať súpera na mojej polke, potom by som mu obral loptu a rýchly brejk :D čiže vylákanie, zisk lopty a gól .. lenže toto sa ľahko povie :D

zolko06

-5
2015-08-30 18:03:11

Dokedy ešte budeme plakať, že súper betonuje ???? Skôr problém je v našom pomalom prechode do útoku !!! Aj keď máme možnosť prečíslenia, tak my si začneme prihrávať smerom dozadu. Počkáme si na súperových hráčov aby sa vrátili dozadu, POHODLNE SA ROZOSTAVILI a potom ideme proti desiatim. Takže výhovorky typu súper betonuje sú neopodstatnené.. Proste zase nehráme dobre a to je ten najvačší problém.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.